Kategoriat
Uncategorized

Teräsleidit on tämän vuoden katsotuin elokuva

Tammikuun 3. päivänä ensi-iltansa saanut Teräsleidit keräsi elokuvateattereihin kaikkiaan 247 071 katsojaa.

Tammikuun 3. päivänä ensi-iltansa saanut Pamela Tolan elokuva Teräsleidit on varmistanut paikkansa vuoden 2020 aikana Suomessa ensi-iltansa saaneista elokuvista katsotuimpana. Se keräsi elokuvateattereihin kaikkiaan 247 071 katsojaa. Parhaillaan Teräsleidit on saatavilla DVD- ja Blu-ray -tallenteina sekä vuokrattavissa tilausvideopalveluissa.

Seuraavaksi katsotuimmat vuoden 2020 ensi-iltaelokuvat ovat Tenet (181 641 katsojaa) ja Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen (179 830 katsojaa), jotka ovat molemmat Teräsleidit-elokuvan tapaan SF Studiosin levittämiä ja markkinoimia.

Perjantaina 11.12.2020 pidetyssä European Film Awards -gaalassa Teräsleidit oli ensimmäisenä suomalaisena elokuvana ehdolla parhaan eurooppalaisen komediaelokuvan palkinnon saajaksi. Palkinnon sai lopulta ranskalainen Emmanuel Courcolin elokuva The Big Hit, mutta kotimaiselle komedialle poikkeuksellinen ehdokkuus on itsessään jo merkittävä saavutus.

Lisäksi Teräsleidit on katsotuin alkuperäisideaan perustuva kotimainen elokuva seitsemään vuoteen. Vuonna 2013 ensi-iltansa saaneen 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan jälkeen 240 000 katsojan rajan ylittäneet kotimaiset elokuvat ovat olleet suosioltaan jo valmiiksi testattuja tai tunnettuja brändejä: ne ovat joko perustuneet kirjaan tai mobiilipeliin, tai olleet jatko-osia tai uudelleenfilmatisointeja. Tolan Teräsleidit ja Johanna Vuoksenmaan 21 tapaa pilata avioliitto pohjautuvat ohjaaja-käsikirjoittajiensa omiin ideoihin.

Pamela Tolan alkuperäisideaan pohjautuvassa Teräsleidit-elokuvassa 75-vuotias Inkeri on lyönyt miestään paistinpannulla päähän ja suunnittelee tämän hautaamista puutarhaan. Ennen loppuelämän vankeutta olisi vielä hetki aikaa elää – vihdoin. Niinpä Inkeri suuntaa isosiskojensa kanssa matkalle vapauteen.

Teksti: SF Studios tiedote