Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Katsoin Frozen 2:n ensimmäistä kertaa ja yllätyin positiivisesti

Miksi Elsa sai syntyessään taikavoimat? Vastaus tähän kysymykseen vetää häntä puoleensa ja uhkaa hänen valtakuntaansa. Yhdessä Annan, Kristoffin, Olafin ja Svenin kanssa hän lähtee vaaralliselle mutta merkittävälle matkalle.

Elokuvassa Frozen – huurteinen seikkailu Elsa pelkäsi, että hänen voimansa ovat liikaa maailmalle. Elokuvassa Frozen 2 hänen täytyy toivoa, että ne riittävät.

Ryhdyin katsomaan Frozenin toista osaa, kun en löytänyt muutakaan katsottavaa. Olen todella iloinen, että eksyin katsomaan sen. En niinkään tarinan, vaan elokuvan teknisen laadun ja toteutuksen vuoksi.

En ole tietokoneella animoitujen elokuvien ystävä, mutta täytyy myöntää, että Disney Animation Studios on onnistunut tuottamaan todella upean lopputuloksen. Yleensä keskityn tutkimaan tietokoneella animoidun jäljen epäkohtia, mutta en tällä kertaa. Nyt tarina vei mennessään.

Aiemmin tietokoneanimaatio on ollut todella palikkamaista, mutta Frozen 2 on omasta mielestäni ensimmäinen osoitus siitä, että hahmot voivat liikkua sulavasti ja jouhevasti. Muutenkin elokuvan animoidut ympäristöt vaikuttavat oikeasti uskottavilta.

Mutta kolikolla on edelleen se toinen puoli. Tietokone ei kuitenkaan korvaa oikeaa ja terävää kynää. Uusimmasta Frozenista puuttuu fyysisen kynän kosketus. Se on teknisesti todella upea tuotos, mutta siitä puuttuu oikean fyysisen piirtämisen lämpö.

Trailer: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Teksti: Juho Kojima