Kategoriat
Elokuvat HBO Sub Suoratoistopalvelut TV

Tänään Subilla: Edge of Tomorrow

Tämä pläjäys sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa avaruusolennot ovat tehneet Maahan rajun hyökkäyksen, jota maailman mitkään sotavoimat eivät voi pysäyttää.

Everstiluutnantti Bill Cage (Tom Cruise) on upseeri, joka ei ole koskaan ollut mukana taistelussa, mutta silti hänet lähetetään tylysti suorittamaan hengenvaarallista tehtävää. Cage saa pian surmansa, mutta huomaa olevansa eräänlaisessa selittämättömässä aikaluupissa, joka pakottaa hänet elämään tuon armottoman taistelun ja kuoleman yhä uudestaan… ja uudestaan.

Taistelu taistelulta Cage pystyy kuitenkin kasvattamaan taitojaan yhdessä erikoisjoukkojen sotilaan Rita Vrataskin (Emily Blunt) kanssa. Niinpä Cagen ja Ritan käydessä taistoon kerta toisensa jälkeen, he etenevät vääjäämättä lähemmäs vihollisen kukistamista.

Elokuva Perustuu Hiroshi Sakurazakan All You Need Is Kill -novelliin.

Olin kuullut, että tämä leffa on aivan loistava. Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että ei tämä nyt ollut ihan sopivaa tavaraa leffamakuaisteilleni.

En tiedä, oliko ohjaaja Doug Limanin tarkoituskin sekoittaa katsojan pää täydellisesti, mutta minun kohdallani se ainakin onnistui. Jatkuva aikaluupissa pyörimine alkoi tympiä oikein kunnolla. Ymmärrän toki, että koko juoni oli siitä kiinni, mutta liika on liikaa.

Mitä tulee elokuvan päätähtiin, niin he olivat kerrassaan mainioita. Ihastuin varsinkin Emily Bluntin kykyyn, jolla hän otti itselleen tilaa. Tämä ei varmasti ollut helppoa, kun vastanäyttelijänä oli Tom Cruise, mutta Blunt ei säikähtänyt, vaan otti sen, mikä hänelle kuuluikin.

Entä sitten se Tomppa? Noh, alussa ajattelin, että jaahas taas sitä samaa Cruisea, jossa hän osaa ja tekee kaiken ilman ongelmia, mutta olinkin väärässä. Everstiluutnantti Cage olikin inhimillinen hahmo, jolla oli omat heikkoudet ja vahvuudet. Cruiselle voi nostaa hattua siitä, että hän uskalsi näyttää jopa heikolta. Toki elokuvan lopussa pääsimme lähelle tutun turvallista Tomppaa.

Edge of Tomorrow Subilla tänään kello 21:00.  Elokuva löytyy myös HBO Maxilta.

Trailer: Warner Bros. Pictures

Teksti: Juho Kojima