Kategoriat
Elokuvat HBO Suoratoistopalvelut TV TV5

Tänään Vitosella: Harry Potter ja Azkabanin vanki

Englantilaisen lasten- ja nuortenkirjailijan J. K. Rowlingin luoma velhopoika Harry Potter kumppaneineen seikkailee jälleen! Vaarallinen velho Sirius Musta on paennut pahamaineisesta Azkabanin vankilasta ja aikoo etsiä käsiinsä Harryn, jolle hän haluaa kostaa isäntänsä kohtalon. Ohjauksesta vastaa Alfonso Cuarón. Pääosissa nähdään Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson.

Tässä elokuvasarjan kolmannessa osassa tapahtuu selkeä muutos. Chris Columbuksen ohjaamien kahden ensimmäisen osan lämpö ja iloisuus ovat tietyllä tavalla haihtuneet ilmaan. Niiden tilalla on paljon viileämpi ja synkempi värimaailma. Muistan, kun näin elokuvan ensimmäiseen kerran, niin suorastaan kauhistelin muutoksen rajuutta. Nykyisin ymmärrän, että se oli tarpeen, koska Rowlingin tarina eteni synkempään suuntaan.

Elokuvan kolme päätähteä tekevät Radcliffen johdolla tasaisen varmaa työtä. Uusi ohjaaja Alfonso Cuarón tuntui puhaltaneen kaikkiin kolmeen näyttelijään uutta energiaa, joka välittyy elokuvasta katsojalle.

Azkabanin vangin kantava voima on ehdottomasti Sirius Mustan roolin tekevä Gary Oldman, joka suorastaan varastaa valokeilan. Oldman todistaa jälleen kerran olevansa aivan omassa luokassaan.

Tämän elokuvan intensiteetti on todella paljon korkeammalla kuin edellisten osien. Tekijät ymmärsivät upealla tavalla, että Harry Potterin fanit kasvavat tarinan mukana, joten heille voitiin tarjota hurjempia seikkailuja, mutta kuitenkin tutun ja turvallisen Tylypahkan maisemissa.

Harry Potter ja Azkabanin vanki tänään Vitosella kello 21:00. Elokuva löytyy myös HBO Nordicilta.

Trailer: Movieclips

Teksti: Juho Kojima