Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella seikkailee Marvelin Captain America

Captain America: The First Avenger, Steve Rogers ilmoittautuu vapaaehtoiseksi kokeiluun, joka muuttaa hänet Captain Americana tunnetuksi supersotilaaksi. Rogers liittyy armeijaan sotiakseen roistomaisen Red Skullin johtamaa pahaa HYDRA-organisaatiota vastaan. Ohjauksesta vastaa Joe Johnston.

Olen elokuvien suhteen varsinainen romantikko, joka suorastaan riemastuu, kun kyseessä on elokuva, joka sijoittuu 1940-luvulle ja kaiken lisäksi toiseen maailmansotaan. Sydämessäni on kohta, joka on varattu Marvelille, johtuen siitä, että tämä studio kunnioittaa historiaa, vaikka se onkin aina hieman vinossa.

Kaiken lisäksi Steve Rogers (Chris Evans) on ehdoton suosikkini, mitä tulee Marvelin hahmoihin. Steve Rogers oli aiemmin hylkiö, josta kukaan ei oikein välittänyt. Saatuaan supervoimansa Captain America pystyy puolustamaan heikompiaan pahuutta vastaan. Evans oli aikanaan täydellinen valinta tähän todella vaativaan rooliin. Chris Evans on varsinainen lihaskimppu, muta samalla, niin tavallinen tyyppi.

Toinen elokuvan kannalta tärkeä henkilö on brittiläinen agentti Carter (Hayley Atwell), joka on valmis tekemään kaikkensa sen eteen, että Rogers menestyy, mutta samalla Carter pärjää taistelussa ketä tahansa vastaan ilman apujoukkoja. Atwell oli todella erinomainen valinta rooliin. Atwell ja Evans ovat todella loistava parivaljakko, joka täydentää toisiaan.

Captain America: The First Avenger on välillä hieman lapsellinen ja yksinkertaisuuteen taipuva leffa, joka korostaa hieman liikaa sarjakuvamaisuuttaan. Tämän takia jotkut kohtaukset ajautuvat jo liikaakin huumorin puolelle, mutta tästäkin huolimatta se on hyvä elokuva, joka todellakin kannattaa katsoa.

Elokuva nähdään tänään Nelosella kello 21:40.

Teksti: Juho Kojima