Kategoriat
Elokuvat MTV TV

Pingviini yrittää valloitta Gothamin Subin illan elokuvassa

Gotham Cityssä tapahtuu, teollisuusjohtaja Max Schreck (Christopher Walken) päättää pystyttää kaupunkiin uuden ydinvoimalan. Samaan aikaan katujen viemäreistä nousee ihmiseläin Pingviini (Danny DeVito) vaatimaan oikeutta kärsimilleen vääryyksille. Gothamin goottilaisen tummiin kortteleihin ilmestyy myös kaksi muuta piinattua sielua, mystinen Kissanainen (Michelle Pfeiffer) sekä Batman (Michael Keaton). Elokuva on Tim Burtonin toinen Batman-filmatisointi.

Tämä sarjan toinen elokuva ja varsinkin sen toteutus on aina kismittänyt minua. En vieläkään ymmärrä, miksi siitä piti tehdä komedia. Esimerkiksi Danny DeViton suoritus on vedetty niin yli, että heikompaa huimaa.

Walkenin roolitus tähän elokuvaan oli mielestäni täysin väärä valinta, koska hän näyttelee koko leffan ajan periaatteessa itseään, eikä missään vaiheessa pysty karistamaan omia manöövereitään pois.

Skaalan toisessa ääripäässä on Michelle Pfeifferin esittämä Selina, joka elokuvan kuluessa muuntuu Kissanaiseksi, Pfeiffer uskaltaa kuljettaa hahmoaan todella ääritilanteisiin, mutta samalla hahmon uskottavuus säilyy, toisin kuin DeViton kohdalla. Kissanainen on todella viettelevä hahmo, jossa on äärimmäistä vetovoimaa.

Michael Keatonin toinen kerta Lepakkomiehenä tänään Subilla kello 21:00.

Trailer: DC

Teksti: Juho Kojima