Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut Uutiset

Downton Abbeyn luojan uusi sarja alkaa pian HBO Maxilla

HBO-draamasarja alkaa 25.1.

Downton Abbeysta tutun Julian Fellowesin luoma HBO-uutuussarja The Gilded Age alkaa 25.1. tiistaina HBO Maxilla. Tunnettujen näyttelijöiden tähdittämä sarja seuraa nuorta Marian Brookia, joka muuttaa maaseudulta New Yorkiin asumaan varakkaiden tätiensä luo uuden aikakauden kynnyksellä.

Yhdysvaltojen “Gilded Age” eli kultakausi oli suunnattoman kansantaloudellisen muutoksen aikaa. Vanhat tavat ja uudet tuulet olivat törmäyskurssilla, ja valtavia rikkauksia sekä tienattiin että menetettiin. HBO-sarja The Gilded Age alkaa muutoksen keskeltä vuodesta 1882. Sarja seuraa nuorta Marian Brookia (Jacobson), joka muuttaa maaseudulta Pennsylvaniasta New Yorkiin asumaan rahakkaiden tätiensä Agnes van Rhijnin (Baranski) ja Ada Brookin (Nixon) luo isänsä kuoleman jälkeen.

Kuva: HBO Max. Copyright: ALISON COHEN ROSA.

Uutta alkua etsivän, kirjoittajan urasta haaveilevan Peggy Scottin (Benton) seurassa Marian tulee sotkeutuneeksi toisen tätinsä ja tämän uskomattoman rikkaan naapurin välillä roihuavaan sosiaaliseen sodankäyntiin. Marianin täti on varakkaan suvun perijätär, kun taas hänen naapurissaan asuvat häikäilemätön rautatiepohatta George Russell (Spector) sekä tämän kunnianhimoinen vaimo Bertha Russell (Coon). Tuleeko uuden ajan kynnyksellä tasapainotteleva, tahattomasti tapahtumien keskiöön päätynyt Marian seuraamaan yhteiskunnan asettamia sääntöjä vai raivaamaan oman polkunsa?

Downton Abbeyn luonut Julian Fellowes uutuussarjan taustalla

Sarjassa näyttelevät esimerkiksi Ben Ahlers, Michael Cerveris ja Kelley Curran.

The Gilded Age on Julian Fellowesin luoma, käsikirjoittama ja tuottama. Fellowesin lisäksi vastaavana tuottajana toimivat Gareth Neame, Michael Engler, joka on myös sarjan ohjaaja, David Crockett sekä Salli Richardson-Whitfield, joka myös toimii sarjan ohjaajana. Sarjaa on ollut käsikirjoittamassa ja tuottamassa myös Sonja Warfield. The Gilded Age on HBO:n ja Universal Studio Groupiin kuuluvan Universal Televisionin yhteistuotanto.

The Gilded Age saa ensi-iltansa 25.1. HBO Maxilla.

Trailer: HBO

Teksti: HBO Max