Kategoriat
Suomi Uutiset

DocPoint järjestetään valtakunnallisena verkkofestivaalina

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään valtakunnallisena verkkofestivaalina 31.1.–6.2.2022. Yleisöfestivaalin toteuttaminen ei ole mahdollista rajoitusten puitteissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on perjantaina 7.1.2022 jatkanut Uudellamaalla järjestettäviä yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia kahdella viikolla 31.1.2022 saakka. Rajoitukset estävät kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet.

DocPoint-festivaalia on valmisteltu pitkään Helsingin elokuvateattereissa ja verkossa järjestettävänä hybridifestivaalina. Voimassa olevien rajoitusten johdosta elokuvateattereissa tapahtuvan yleisöfestivaalin järjestäminen ei ole mahdollista, joten DocPoint 2022 järjestetään verkkofestivaalina 31.1.–6.2.2022.

Monet kuluneen vuoden suurimmista dokumenttielokuvatapauksista on jo varmistettu festivaalin verkko-ohjelmistoon. Näihin lukeutuvat esimerkiksi Isisin orjuuttamien jesidinaisten pelastusoperaatiosta kertova Hogir Hirorin SABAYA sekä Elokapina-liikkeen synnystä kertova Maia Kenworthyn ja Elena Sanchez Bellot’n REBELLION. Ohjelmistossa on useita elokuvia, jotka kilpailevat parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnosta.

DocPointin ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan torstaina 20.1. kello 12.00.

Suuri muutos paikalliseen yleisöfestivaaliin on se, että verkkofestivaalina DocPoint on vielä selkeämmin valtakunnallinen festivaali. Elokuvat, keskustelut ja muut verkkolähetykset ovat katsottavissa kaikkialla Suomessa. Festivaalilla palkitaan paras kotimainen dokumenttielokuva ja paras kansainvälinen dokumenttielokuva.

Myös edellinen DocPoint järjestettiin verkkofestivaalina. Elokuvat ja maksuttomat oheistapahtumat tavoittivat yleisön erinomaisesti myös verkossa. Nyt festivaaliorganisaatio aikoo tehdä kaikkensa järjestääkseen entistäkin paremman ja toimivamman verkkofestivaalin.

Teksti: DocPoint