Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt teattereissa: The Flash

Warner Bros. Pictures esittää elokuvan “The Flash”, jonka on ohjannut Andy Muschietti (“Se”-elokuvat, “Mama”). Ezra Miller palaa Barry Allenin rooliin tämän DC-supersankarin ensimmäisessä omassa seikkailussa.

Maailmat ryskyvät elokuvassa “The Flash”, kun Barry käyttää supervoimiaan palatakseen ajassa taaksepäin ja muuttaakseen menneisyyden tapahtumia.

The Flash pääsi yllättämään minut täysin! Myönnän heti tässä ja nyt, että olen kärsinyt supersankariväsymyksestä. Elokuvassa on loistava sekoitus huumoria, toimintaa ja todella hyvin tehtyjä efektejä.

En ollut varautunut nauramaan tai hykertelemään niin paljon kuin lopulta hekottelin. Elokuvan parasta antia oli todella hyvin rakennettu tarina, jossa todellisuus ja fantasia kohtasivat mahtavalla tavalla. Barry, eli Flash joutuu painimaan yllättävän aitojen, ja suorastaan repivien moraalisten solmujen kanssa. Luulin, että elokuvassa pelastettaisiin koko maailmaa. Olihan siinä sitäkin, mutta tarina oli onnistuttu pitämään yllättävän pienenä ja henkilökohtaisena.

Tästä päästäänkin sopivasti itse päätähteen Ezra Milleriin. En puutu kaikkeen siihen, mitä Miller on tehnyt viime aikoina, mutta se on pakko sanoa, että on todella ikävää, miten paljon kaikki tuo on varjostanut The Flashin markkinointia.

Miller on todellakin oikea valinta Barryn ja Flashin rooliin. Hän toi hahmoon sopivaa herkkyyttä ja sekoilua. Miller oli todella uskottava. En halua paljastaa enempää, jotta en puhu liikaa. Mutta tämä leffa kannattaa katsoa jo pelkästään Ezra Millerin takia, sen lupaan.

Sitten päästään Batmaniin. Leffassa nähdään erittäin tuttuja kasvoja, sekä Affleck että Keaton olivat loistavia. Näiden lisäksi elokuvan lopussa tarjoiltiin vielä yksi iloinen yllätys.

Ketonin suoritus hipoi täydellisyyttä. Siinä tuli kyynelet silmiin, kun Keaton hyppäsi tuttuun pukuunsa. Unohdin melkein kokonaan, että kyseessä oli elokuva, joka kantoi nimeä The Flash, koska Keaton varasti koko shown, eikä se haitannut minua yhtään, sillä hän oli häikäisevä.

The Flash ei sorru supersankarielokuvien tavallisiin sudenkuoppiin, vaan uskaltaa tehdä asiat omalla tavallaan. Elokuva käytti tyylilajinsa tehokeinoja, mutta yhtäkään ei käytetty liikaa.

The Flash on omasta mielestäni kuluvan vuoden paras elokuva. Se saapuu ensi-iltaan 14.6.

Trailer: Warner Bros. Pictures Finland

Tähdet: *****

Teksti: Juho Kojima