Kategoriat
Elokuvat Klassikot Nelonen TV

Tänään Nelosella: Gladiaattori

Moninkertaisesti palkitussa ja visuaalisesti huikeassa historiallisessa eepoksessa Rooman armeijan kenraali Maximus (Crowe) menettää perheensä ja ajautuu gladiaattoriksi. Pääosissa nähdään Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed ja Richard Harris. Ohjauksesta vastaa Ridley Scott.

Tämä leffa on nykyisin jo ihan aito klassikko. Elokuvassa on seikkailua, toimintaa ja pieni hippu romantiikkaa. Ridley Scott onnistui kasaamaan todella upean näyttelijäkaartin, joka saa vanhan Rooman valtakunnan todellakin elämään.

Varsinkin Crowe ja Phoenix tarjoavat toisilleen mahtavat vastakohdat. Crowen esittämä Maximus joutuu sivuun tehtävistään armeijan palveluksessa, kun Phoenixin loistavasti esittämä Commodus kaappaa vallan isänsä kuoleman jälkeen, ja Rooman elämä menee sekaisin, kun kansalle ryhdytään tarjoamaan todella veristä viihdettä gladiaattoreiden täyttämillä areenoilla.

Elokuvassa nähdään monta hienoa taistelukohtausta, jotka ovat edelleen todella upeita, kun otetaan huomioon visuaalisten efektien kehitys viime vuosien aikana.

Eräs tämän klassikon tärkeimmistä rakennuspalikoista on musiikki, jonka sävelsi esimerkiksi Disneyn Leijonakuninkaasta tunnettu Hans Zimmer. Gladiaattorin soundtrack on vielä tänäkin päivänä suorastaan liikuttavan hieno.

Elokuva alkaa kello 22.25

Trailer: Paramount Movies

Teksti: Juho Kojima