Kategoriat
Elokuvat

Katsottavaa viikonlopuksi: Blade Runner 2049

Blade Runner -tieteiselokuvan jatko-osassa eletään vuotta 2049 Los Angelesissa. Uuden sukupolven Blade Runner-poliisi K (Ryan Gosling) jahtaa vanhanmallisia kapinallisreplikantteja. Visionäärinen tiedemies Wallace (Jared Leto) haluaa täyttää maailmat uusilla, tottelevaisilla replikanteilla. K törmää 30 vuotta vanhaan salaisuuteen, joka saattaa syöstä koko yhteiskunnan turmioon. Juttu ohjaa K:n konstaapeli Deckardin (Harrison Ford) jäljille. Ohjaus Denis Villeneuve.

Tämä on ihan kohtalainen elokuva, mutta ei todellakaan yllä alkuperäisen Ridley Scottin vuonna 1982 ohjaaman klassikon tasolle. Arvostan kuitenkin ohjaaja Denis Villeneuven aitoa yritystä ja halua luoda oma näkemyksensä tästä haastavasta, mutta mielenkiintoisesta maailmasta.

Yksi alkuperäisen Blade Runnerin voimavaroista olikin juuri maailma, jonka Scott onnistui luomaan. Se oli täysin erilainen, mutta samalla jotenkin tuttu. Täytyy heti perään kuitenkin muistuttaa, että alkuperäinenkin elokuva koki omat vaikeutensa, eikä siitä todellakaan tullut klassikkoa yhdessä yössä.

Ikävä kyllä, ehkä suurin ongelma, johon Denis Villeneuve törmää ovat näyttelijät, siis kaikki muut paitsi Harrison Ford. Gosling on esimerkiksi jäykkä kuin heinäseiväs. Tuo sama jäykkyys tuntuu vaivaavan kaikkia muitakin. Poikkeuksen massasta tekee Jared Letto, joka yrittää kaikkensa ollakseen erilainen, mutta ei hänkään voi mitään ontuvalle materiaalille.

Elokuvan voi ostaa tai vuokrata esimerkiksi Applelta.

Trailer: Warner Bros Pictures

Teksti: Juho Kojima