Kategoriat
Hollywood Uutiset

Hollywoodin käsikirjoittajat ja studiot ovat päässeet alustavaan sopimukseen

Writers Guild of America (WGA) on päässyt alustavaan sopimukseen Hollywoodin studioiden kanssa. Tämä tarkoittanee sitä, että käsikirjoittajien lakko on päättymässä, mutta näyttelijöitä edustava SAG-AFTRA on edelleen lakossa.

WGA on ilmoittanut osapuolten päässeen periaatteelliseen sopuun kaikista neuvotteluiden pääkohdista, joita olivat esimerkiksi suoratoistopalveluilta saatavat korvaukset, tekoälyn käyttö käsikirjoitusten tekemisessä ja käsikirjoittajien määrä eri projekteissa.

WGA ilmoitti myöhään sunnuntaina, että nyt syntynyt sopimusteksti jaetaan liiton jäsenistölle, kun dokumentti on tarkastettu. Lopullisen hyväksymisäänestyksen odotetaan tapahtuvan muutaman päivän sisällä. WGA:n jäsenistön lakko päättyy vasta, kun nyt saavutettu sopimus on hyväksytty lopullisesti.

Näyttelijöiden lakko jatkuu siis edelleen, mutta nyt saavutettu käsikirjoittajien ja studioiden sopimus luo toivoa siitä, että myös SAG pääsisi aloittamaan omat neuvottelunsa studioiden kanssa, jotta Hollywoodin pysäyttänyt jumi päästäisiin purkamaan. WGA on pyytänyt, että liiton jäsenistö tukisi SAG-AFTRA:n lakkoa edelleen.

Teksti: Juho Kojima

Lähde: ScreenDaily