Kategoriat
Elokuvat TV Yle

Tänään Yle Teemalla: Kiitos tilauksestasi

Ken Loachin Kiitos Tilauksestasi on todella rouhea kuvaus elämästä Britanniassa vuoden 2008 talouskriisin jälkeen. Elokuva kertoo yhden perheen epätoivoisen tarinan, mutta ikävä kyllä Loach antaa ymmärtää, että suuri määrä ihmisiä on samassa tilanteessa kuin tämä perhe. Kiitos Tilauksesta ei tarjoa montakaan valoista hetkeä, mutta samalla se on täynnä aitoa rakkautta ja juuri tämä tekee siitä loistavan.

Paul Lavertyn kynästä syntynyt tarina tarjoaa todella synkän kuvan nykypäivän lähettipalveluista, jotka toimittavat lähetyksiä tilaajille. Loach ja Laverty maalaavat toimialasta kuvan, joka on täynnä epätoivoisia ihmisiä, jotka painavat töitä viimeisillä voimillaan ja kaiken lisäksi todella pienellä palkalla. Samaan aikaan yrityksen johtajat kuorivat kermat kakun päältä.

Kiitos Tilauksesta kertoo Rickyn (Kris Hitchen) tarinan. Kun elokuva alkaa hän on hakemassa uutta työpaikkaa. Hänen perheensä rahatilanne on ajanut Rickyn tilanteeseen, jossa mikä tahansa työpaikka kelpaa. Samaan aikaan perheenäiti Abbie työskentelee vanhusten kotihoidossa, eikä kumpikaan vanhemmista ehdi viettää aikaa lastensa kanssa. Abbien roolissa nähdään Debbie Honeywood.

Perheen lapset Lisa ja Sebastian joutuvat selviytymään pitkälti omillaan. Molemmilla on omat ongelmansa, jotka sotkevat osaltaan perheen arkea. Lisan ja Sebastianin rooleissa nähdään Katie Proctor ja Rhys Stone. Kaikista ongelmistaan huolimatta perheen lapset huolehtivat toisistaan viimeiseen saakka.

Elokuvan ehdoton tähti on Lisa. Hän yrittää pitää perheensä kasassa kaikin voimin, mutta hänenkään voimansa eivät riitä loputtomiin. Tästäkin huolimatta Lisa ei anna periksi. Lehdistömateriaalin mukaan Proctor oli löydetty rooliinsa koulunsa espanjan tunnilta. Kykyjenetsijät löysivät todellisen timantin.

Jos haluat katsoa elämänmakuisen draaman, niin tsekkaa Kiitos Tilauksestasi. Elokuva alkaa jo kello 12.00.

Teksti: Juho Kojima