Kategoriat
Elokuvat Klassikot Netflix Suoratoistopalvelut

Heittäydy videopelileffan vietäväksi

Mortal Kombat perustuu vuonna 1992 aloitettuun samaa nimeä kantavaan pelisarjaan, jonka tuotanto jatkuu edelleen. Itse elokuva ilmestyi vuonna 1995. Mortal Kombat taisi olla ensimmäinen videopeliin perustuva elokuva, joka nousi aikanaan hitiksi. Se keräsi myös kritiikkiä, sillä osa pelin faneista oli sitä mieltä, että elokuva oli suorastaan liian kesy. Mortal Kombatin ohjauksesta vastasi Paul W.S. Anderson.

Tämän leffan kohdalla ei oikeastaan voida puhua, mutta sen verran sitä voi kuvata, että Shang Tsung niminen velho järjestää taistelulajien turnauksen, jonka avulla hän yrittää valloitta ihmisten valtakunnan. Tässä ilkeässä juonessa häntä auttavat esimerkiksi Scorpion (Chris Casamassa) ja Sub-Zero (François Petit). Shang-Tsungin roolissa nähdään CaryHiroyuki Tagawa,

Ukkosen jumala Raiden (Christopher Lambert) on koonnut ympärilleen ihmiskuntaa puolustavat taistelijat. Heihin kuuluvat esimerkiksi Liu Kang (Robin Shou), Sonya Blade (Bridgette WilsonSampras) ja Johnny Cage (Linden Ashby).

Siis tämä elokuvahan on tietenkin aivan täyttä höttöä, mutta siitä on kuitenkin tullut jonkinlainen klassikko. Omasta mielestäni tämä ensimmäinen Mortal Kombat on edelleen kaikkien aikojen paras videopeliin perustuva elokuva, vaikka siinä tietenkin on omat puutteensa. Siinä on ihan omanlaisensa vetovoima, sillä sitä ei ole tehty kieli poskella.

Näyttelijöiden suoritukset vaihtelevat aika paljon, mutta sekään ei tässä tapauksessa haittaa, sillä jotenkin tällaisessa elokuvassa sille ei ole asetettu kovia odotuksia.

Elokuvan musiikki on todella menevää ja teemaan sopivaa, siitä vastasi George S. Clinton.

Mortal Kombat on tällä hetkellä ainakin Netflixissä.

Trailer: Movieclips Classic Trailers
Video: LuminousAmbition

Teksti: Juho Kojima