Kategoriat
TV TV5

Tänään Vitosella nähdään upea Uskollinen puutarhuri

John le Carrén romaaniin perustuvassa trillerissä diplomaatti tutkii vaimonsa salaperäistä kuolemaa Keniassa ja löytää maailmanlaajuisen salaliiton. Rachel Weisz palkittiin roolistaan Oscarilla.

Ralph Fiennes ja Rachel Weisz suorastaan täydentävät toisiaan elokuvassa, joka pääsi yllättämään ainakin minut. Olin kyllä kuullut elokuvan nimen monta kertaa, mutta jostain syystä se on jäänyt aina katsomatta.

En ihmettele yhtään, miksi Weisz palkittiin roolistaan Oscarilla. Hänen suorituksensa on lähes lumoavan voimakas. Tessa (Weisz) on omapäinen ja vahva diplomaatin vaimo, joka ei yksinkertaisesti pelkää mitään tai ketään. Weisz tuo rooliin kuitenkin tietynlaista pehmeyttä.

Fiennes puolestaan rakentaa diplomaatti Justin Quaylen hahmon omalla hiljaisella ja hienostuneella tyylillään, joka sopii tähän elokuvaan todella hyvin.

Vaikka Uskollinen puutarhuri käsitteleekin vakavia ja raskaita teemoja, niin se on kuitenkin todella rauhallinen kertomus, joka omasta mielestäni kunnioittaa Afrikan kulttuureja hienolla tavalla.

Uskollinen puutarhuri tänään TV5:llä kello 21:00.

Teksti: Juho Kojima