Kategoriat
HBO Uutiset

WELCOME TO UTMARK – norjalainen HBO-draamakomedia saa ensi-iltansa 18.4.

Pohjoiseen syrjäkylään sijoittuva HBO-sarja Welcome to Utmark saa ensi-iltansa sunnuntaina 18.4. HBO Nordicilla. Kahdeksanosaisessa draamakomediassa näyttelevät myös suomalaiset Eero Milonoff ja Pelle Heikkilä.

Pohjolan pohjoisimmassa kolkassa kaikki tuntevat toisensa. Utmarkissa on kuitenkin jotain erityisen outoa ja kesyttämätöntä, eivätkä ulkopuoliset usein pärjää siellä kovinkaan hyvin. Optimistinen opettaja saapuu seudulle uuden alun toivossa, mutta joutuu pian huomaamaan, että syrjäkylän ainoa hiukkaakaan kypsästi käyttäytyvä asukas on 12-vuotias tyttö.

Utmarkin persoonallisia, ongelmiensa kanssa kamppailevia asukkaita seuraava sarja kertoo pohjimmiltaan oman paikan löytämisestä – tarkoitti se sitten itsensä löytämistä jätetyksi tulemisen jälkeen, aikuiseksi kasvamista, raskaasta menetyksestä toipumista tai kuolleen aviomiehen sielun manaamista ulos omasta kehosta. Se kertoo elämän hyväksymisestä yllätyksineen kaikkineen ja käsittelee kaikkea sitä, mikä tekee meistä ihmisiä: niin rakkautta, kuolemaa kuin ristiinpukeutumistakin.

Tuttuja suomalaisnimiä uutuussarjan sivuosissa

Welcome to Utmarkin pääosissa nähdään Tobias Santelmann (Beforeigners, The Last Kingdom, Marcella), Marie Blokhus (Chasing the Wind, The 12th Man, Børning), Alma Günther (Side om Side, Snøfall) ja Stig Henrik Hoff (Beforeigners, The Last King, Hawaii, Oslo).

Sivuosissa loistavat suomalaiset Eero Milonoff (Hymyilevä mies, Seurapeli) ja Pelle Heikkilä (Invisible Heroes, Aallonmurtaja) sekä Marius Lien, May-Linda Kosumovic, Rozafe Chelaj, Gard Bjørnstjerne Eidsvold, Nils Johnson, Ingrid Vollan, Ingvild Holthe Bygdnes, Kamilla Grønli Hartvig, Maria Bock, Jonas Strand Gravli, Niklas Gundersen, Ingunn Øyen, Frank Kjosås ja Nader Khademi.

Kahdeksanosainen draamakomediasarja on Kim Fupz Aakesonin (Cold Pursuit, Perfect Sense, In Order of Disappearance) luoma ja käsikirjoittama ja Dagur Kárin (Virgin Mountain, Dark Horse, The Good Heart) ohjaama. Sarja nähdään Pohjoismaiden lisäksi myös muissa Euroopan HBO-maissa.

Welcome to Utmark on Finn Gjerdrumin ja Stein Kvaen Paradoxille tuottama. Vastaavina tuottajina toimivat HBO Europen Hanne Palmquist, Camilla Curtis ja Steve Matthews.

 Teksti: HBO Nordic