Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa keskiviikkona: Kiljuset!

Kiljuset!-elokuva kertoo hyväsydämisestä ja tunnetusti hyvin äänekkäästä perheestä, joka pitää yhtä vaikka mitä tapahtuisi.

Matkalla Mökön ja Lurun syntymäpäiville Helsinkiin, perheen Pulla-koira vaihtuu vahingossa presidentin koiran kanssa päittäin. Tilanne aiheuttaa Kiljusten tapaan tietenkin yleishälytyksen. Mökö ja Luru lähtevät pelottomasti pelastamaan Pulla-koiraa – samaan aikaan isä ja äiti Kiljunen singahtelevat ympäri kaupunkia etsien poikiaan maalta, mereltä ja ilmasta käsin.

En tiedä kenen päätön idea tämän elokuvan tekeminen oli, mutta sen olisi voinut jättää tekemättä. Koko leffan ainoana ideana tuntui olevan yleinen sekoilu, huutaminen ja pitkin Helsinkiä ryntäily. Kun mukaan sekoitetaan vielä kuvitteellisen presidentin sekopäinen adjutantti, niin todella surkea sekametelisoppa on valmis.

En ymmärrä, miksi lapsille tuotetaan näin surkeaa viihdettä. He ovat paljon viisaampia katsojia kuin me aikuiset ymmärrämmekään. Hauskaa pitää tietenkin olla, mutta ei elokuva saa olla tyhmä.

Tähdet: *

Trailer: Nordisk Film Finland

Teksti: Juho Kojima