Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

Vatikaani kokee suuria mullistuksia HBO:n uutuudessa

Pius XIII (Jude Law) on koomassa. Odottamattoman ja mystisen väliajan jälkeen kardinaali Voiello onnistuu tekemään Sir John Brannoxista, hillitystä, hurmaavasta ja sivistyneestä englantilaisesta aristokraatista, uuden paavin, joka ottaa nimekseen John Paul III, Johannes Paavali III. Uusi paavi vaikuttaa täydelliseltä, mutta hän salaa heikkoutensa ja salaisuutensa.

Tämä sarja on minulle täysin uusi tuttavuus. Olen nyt katsonut kaksi ensimmäistä jaksoa, molemmat olivat loistavia. Ensimmäisen jakson jälkeen päässäni pyöri, sillä se oli aikamoinen karuselli. Toisaalta hyvin vakava, onhan kyse Vatikaanista, mutta kesken jakson tunnelma muuttui riemukkaan sekavaksi, kun Piuksen tilalle päätetään äänestää uusi paavi. Konklaavi valitsee tehtävään kardinaali Don Tommaso Vigliettin (Marcello Romolo). Uusi paavi kuitenkin menehtyy, oudoissa olosuhteissa. Kardinaalit huokaavat helpotuksesta, sillä menehtynyt paavi riisti heiltä kaikki rikkaudet ja etuoikeudet, sehän ei heille käynyt.

Set of ”The New Pope” by Paolo Sorrentino. Kuva: Gianni Fiorito

Tilanteen pelastajaksi löytyy Sir John Brannox (John Malkovich), mutta suostuuko tämä pyynnöistä huolimatta. Malkovich on edelleen todella hyvässä vedossa. Hänen koko olemuksensa on kuin silkin pehmeää samettia. Legendaarisen näyttelijän suoritus on lähes hypnoottinen.

HBO Nordicille juuri saapuneen sarjan on luonut Paolo Sorrentino. Hänen johdollaan jokainen pienikin yksityiskohta on mietitty pilkun tarkasti. Esimerkiksi Vatikaania esittävät lavasteet on rakennettu todella upeasti. Sarjan tunnelma on juuri sopivan viekas. Se käsittelee Vatikaania sopivan kriittisesti. Sarjaan on huumorin kautta onnistuttu sujauttamaan aikamoisen teräviäkin piikkejä, jotka vielä kaiken lisäksi pureutuvat kipeisiin asioihin, joista pitääkin voida puhua.

The New Pope nyt HBO Nordicilla.

Trailer: HBO

Teksti: Juho Kojima