Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

The Simpsons ei ole enää hauska sarja

The Simpsons on saanut uuden kauden kymmenien vanhojen jatkeeksi.

Kauden avausjaksossa Homer yrittää epätoivoisesti todistaa, ettei hän ole tyhmä, ja lähtee ratkaisemaan eläintarhasta kadonneen kilpikonnan tapausta. Kausi 34 tarjoaa myös tupla-annoksen ”Kauhujen talo” -jaksoja tehden siitä sarjan historian ensimmäisen kauden, jolla ”Kauhujen talo” -jaksoja esitetään kaksi yhden halloweenin aikana. Yksi tämän syksyn ”Kauhujen talo” -jaksoista on Se-elokuvasta tehty kokopitkä parodia, jossa Hassu-klovni esittää ilkeän klovnihahmo Pennywisen roolia.

Olen katsonut nyt tämän uusimman kauden kaksi ensimmäistä jaksoa. Täytyy ikävä kyllä todeta, että Simpsoneiden perhe on kaukana parhaastaan. Olen vältellyt näitä uusia kausia ihan tietoisesti. Muutama päivä sitten työsähköpostini kilahti, ja siellä olikin Disneyn marraskuun tiedote, jossa sarjan uusinta kautta tietenkin mainostettiin.

Tätä kautta kehuttiin myös amerikkalaisissa medioissa, ja eri YouTube-kanavilla, joten ajattelin, että pakkohan se oli tarkistaa.

Ikävä juttu, mutta sarjan nykyinen huumori ei iske minuun yhtään. Siitä tuntuu puuttuvan terävyys, joka leimasi Simpsoneiden alkutaivalta. Tuosta vanhasta ajasta ei tunnu olevan jäljellä juuri mitään. Meinaan, että hyvä esimerkki tästä pulpahti esiin muutama päivä sitten, kun jenkkien mediassa ryhdyttiin pohtimaan, onko soveliasta, että Homer ryntäilee Bartin kimppuun tilanteisiin, jotka päättyvät pieneen isälliseen kuristukseen. On tietysti täysin selvää, ettei oikeassa elämässä ketään saa kuristaa, mutta tuo homma kuuluu Simpsoneiden maailmaan.

Olin ihan, että tähänkö sitä on oikeasti tultu. Lopulta sarjan tuottajat ilmoittivat selvästi, että homma jatkuu entisellään.

Jotenkin tuntuu, että tämän uuden kauden jaksoissa on jatkuvasti hirveä kiire, eikä mihinkään oikein ehditä keskittyä kunnolla. Sitten, kun yritetään keskittyä, niin homma lässähtää huonon käsikirjoituksen takia.

Eräs asia, joka vaikuttaa koko hommaan on se yksinkertainen ja julma tosiasia, että ihmiset vanhenevat, niinpä myös näyttelijöiden äänet muuttuvat. Sen takia tuntuukin hullulta, että roolihahmot eivät kuitenkaan (ilmeisesti) vanhene päivääkään. Olenkin ollut jo pidempään sitä mieltä, että koko sarja voitaisiin yksinkertaisesti lopettaa. Uusimman kauden avausjaksojen katsomisen jälkeen mielipiteeni ei ole muuttunut.

The Simpsons Disney+ -palvelussa.

Teksti: Juho Kojima