Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Disney+ Suoratoistopalvelut

Disney+ tarjoaa: Brawn: The Impossible Formula 1 Story

Keanu Reeves kertoo yhden Formula 1 -historian suurimmista saagoista. Ross Brawnin, Jenson Buttonin ja Rubens Barrichellon kaltaiset arvostetut kilpaurheilun ikonit paljastavat kaiken tässä mukaansatempaavassa neliosaisessa sarjassa. Seuraa Brawn GP:n matkaa kaudella 2009, sen alkutaipaleelta lähtien aina strategisiin peliliikkeisiin ja taloudellisiin koettelemuksiin poikkeuksellisen haastavalla ajanjaksolla lajin historiassa. Kaikki jaksot katsottavissa 15. marraskuuta.

En tiennytkään, että Reeves on näin kova moottoriurheilun ystävä ja vieläpä mainio haastattelija. Herralla täytyy olla melkoiset kontaktit lajin sisäpiiriin, sillä kameroiden eteen on saatu todella vaikuttava joukko F1:n vaikuttajia.

Minua ei niinkään kiinnostanut itse Brawn GP -talli, vaan lajin sisäinen politikointi ja suhmurointi, ja näitä kahta näkökulmaa dokumentti avaakin yllättävänkin tarkasti. Nostelin kulmakarvoja, kun kuuntelin esimerkiksi Ferrarin ja Red Bullin tallipäälliköiden ja isojen pomojen juttelua kameralle. Mielessä kävi, että onkohan kuninkuusluokan historiassa kuultu haastatteluissa näin suoraa ja avointa kerrontaa, vai syötettiinkö katsojille palturia, sillä F1 ei ole yhteisö, joka vannoisi avoimuuden nimiin.

Olin yllättynyt siitä, miten innokkaasti muut sarjassa toimivat tallit lähtivät tukemaan Ross Brawnin tiimihanketta. Samalla dokumentti paljastaa senkin, mitä raakaan kilpailuun perustuvan lajin sisällä tapahtuu, jos uusi tulokas pärjääkin liian hyvin, sillä eihän se nyt käy päinsä.

Sukella F1:n kiehtovaan, mutta raakaan maailmaan 15.11.

Teksti: Juho Kojima