Kategoriat
Netflix Suoratoistopalvelut

The Prom yrittää nostaa esille tärkeän aiheem, mutta…

Meryl Streep ja James Corden nähdään pääosissa Netflixin tuottamassa musikaalissa The Prom, Elokuvalla on hyvä tarkoitus, sillä siinä tuodaan esille seksuaalivähemmistöjen asemaa koskevia epäkohtia Yhdysvaltojen kouluissa, mutta ikävä kyllä, elokuvan sokerisuus jätti ajoittain tuon tärkeän aiheen alleen.

Tarina saa alkunsa Indianassa, jossa nousee kohu, kun kaksi toisiaan rakastavaa tyttöä haluaa osallistua koulunsa tansseihin, mutta tämähän ei käy koulun muiden oppilaiden vanhemmille. Tilanne kantautuu Dee Dee Allenin (Streep) ja Barry Glickmanin (Corden) korviin. Tämä Broadway uransa vääjäämätöntä loppua kohti ajelehtiva parivaljakko päättää auttaa vaikeaan tilanteeseen joutuneita nuoria, ja niinpä kaksikko suuntaa kohti Indianaa. Seurueensa kolmanneksi pyöräksi Streep ja Corden nappaavat Nicole Kidmanin, joka nähdään Angie Dickinsonin roolissa.

The Prom on täynnä loistetta, sokeria ja kimallusta. Tämän Broadwayllä aiemmin nähdyn musikaalin aihe on sen verran vakava ja tärkeä, että siitä olisi mielestäni ollut järkevämpää tehdä elokuva ilman öklän makeaa musikaalia.

Musikaalin idean keskiössä olevia nuoria Alyssaa ja Emmaa esittävät Ariana DeBose ja Jo Ellen Pellman jäävät melko pahasti muun tähtikaartin varjoon. Jos olisin ollut The Promin ohjaajan Ryan Murphyn tilalla, olisin nostanut tämän kaksikon paljon suurempaan rooliin.

James Cordenin osalta on pakko todeta, että roolitus ei kyllä mennyt ihan Nappiin. Cordenin laulutaito ei nyt ihan riittänyt The Promin kaltaiseen projektiin. Hänen taitonsa sopivat paremmin televisioon, jossa hän juontaakin The Late Late Show’ta

The Prom saapuu Netflixiin huomenna perjantaina.

Trailer: Netflix