Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

The Last of Usin neljäs jakso kehitti päähenkilöiden välistä suhdetta

Pedro Pascal ja Bella Ramsey tekivät sen taas. Kaksikko tarjoili katsojille loistavan kattauksen sarjan neljännessä osassa, joka kehittyi lähinnä dialogin kautta. Nyt tuli kuitenkin samalla vastaan ensimmäinen jakso, johon itse olisin tehnyt melko ison muutoksen editoinnin kautta.

Todella upean kolmannen jakson jälkeen tapahtumat palasivat pääjuonen pariin. Jakson tarina keskittyi Joelin ja Ellien välisen yhteyden rakentamiseen. Jakson eräässä kohtauksessa Joel sanoo edelleen Ellielle, että tämä on ”rahtia”, mutta melkein heti perään Joel antaa eleillään ymmärtää, että hän on alkanut todella välittää tuosta nuoresta tytöstä.

Pedro Pascal on todella taitava tuollaisten pienten, mutta tärkeiden eleiden kanssa. Samalla täytyy kehua näiden kahden näyttelijän välistä sanatonta viestintää. Heillä tuntuu olevan todella vahva yhteys.

Tässä jaksossa oli kiehtovinta tapa, jolla Ellie alkoi ottamaan omaa tilaa, ja Joel joutuu tottumaan uuteen tilanteeseen, eikä se välttämättä ole pelkästään helppoa. Joel joutuu tilanteeseen, jossa hänen on tapettava hahmo, johon Ellie oli törmännyt. Kaksikko käy tilannetta läpi jälkikäteen, eikä Joelin ole helppo avautua tapahtuneesta ja sen vaikutuksista Ellien elämään.

Tässäkin tilanteessa kaksikon välinen erittäin vahva suhde tulee esille. Lopulta Joel ryhtyy neuvomaan nuorta kumppaniaan yhä enemmän.

Jakson hauskin kohtaus nähdään, kun nuori Ellie näkee kiehuvaa kahvia, ilmeisesti ensimmäisen kerran elämässään. Hän suorastaan järkyttyy tuon mustan juoman tuoksusta. Katsojat saavat taas muistutuksen siitä, että Ellie on elänyt koko elämänsä ilman meille niin tuttuja mukavuuksia.

Olisin itse leikannut pois koko Kansas Cityssä tapahtuvan osuuden tästä jaksosta, koska se sotki aiemmin hienosti soljuneen kokonaisuuden. Tapaamme kuitenkin ihan uuden klaanin, jolla tuntui olevan omat kuviot. Varmasti näemme heitä jatkossakin, mutta olisin itse jättänyt ensikohtaamisen seuraavaan jaksoon.

Sarjan viides jakso julkaistaan taas tulevana maanantaina.

Tähdet: ***

Teksti: Juho Kojima