Kategoriat
Disney+ Elokuvat Nelonen Suoratoistopalvelut TV

Tänään Nelosella: The Last Jedi

Star Wars -universumin uudet ja tutut sankarit jatkavat seikkailujaan. Vastarintaliikkeen laivaston rippeiden paetessa Ensimmäistä ritarikuntaa Finn, Poe ja uusi tuttavuus Rose punovat rohkean suunnitelman tilanteen ratkaisemiseksi. Samaan aikaan Rey taivuttelee Luke Skywalkeria palaamaan Vastarintaliikkeen tueksi. Elokuva sai Oscar-ehdokkuudet mm. erikoistehosteistaan ja musiikistaan. Pääosissa nähdään Mark Hamill, Carrie Fisher, Daisy Ridley, John Boyega ja Adam Driver. Ohjauksesta vastaa Rian Johnson.

Olen todella kova Tähtien sotien fani, mutta jopa minun on pakko myöntää, että The Last Jedi on melkoisen huono lisäys ihannoimaani tarustoon.

The Last Jedi on oikeastaan todella hyvä esimerkki siitä, mitä saattaa pahimmillaan tapahtua, kun itsevarma studio antaa vapaat kädet yli-innokkaalle ohjaajalle, joka todellakin käyttää saamaansa vapautta, eikä välitä yhtään aiempien elokuvien tarinasta.

Pahin esimerkki tästä on tapa, jolla Rian Johnson kohtelee Luke Skywalkerin hahmoa. Ohjaaja tekee koko Tähtien sodan tärkeimmästä hahmosta todella oudon, melkeinpä pellen, joka lypsää ja juo avaruusolioiden maitoa, just joo ja huh huh.

Ohjaaja yrittää tuoda elokuvaan huumoria, ja sehän on ihan hyvä, mutta kun tapa, jolla se tehdään, tuntuu pakotetulta. Jos Johnson olisi vaivautunut tutustumaan hänelle annettuihin hahmoihin ja muihin palikoihin, niin huumori olisi voitu luoda luonnollisesti.

The Last Jedi alkaa kello 22:00. Se löytyy myös Disney+ -palvelusta.

Trailer: Disney Suomi

Teksti: Juho Kojima