Kategoriat
Elokuvat Klassikot Suoratoistopalvelut TV Yle Yle Areena

Tänään Yle Teemalla: Billy Two Hats – Verinen pako

Lännenelokuvassa ikääntynyt lainsuojaton ja puoliverinen kiowa-intiaani alkavat ystävystyä pankkiryöstön jälkeisellä pakomatkalla. Pääosissa nähdään Gregory Peck ja Desi Arnaz Jr. Ohjauksesta vastaa Ted Kotcheff.

Tämä Yhdysvaltain Arizonaan sijoittuva, mutta Israelissa kuvattu länkkäri on melkoisen hidas tapaus. Lueskelin tuossa muiden kirjoittamia arvioita ja vaikuttaa siltä, että elokuva arvostettu korkealle, mutta omaan makuuni se ei oikein sopinut. Länkkäreissä tarvitaan tietty tempo, jotta ne toimivat kunnolla.

Varsinkin elokuvan alku junnasi paikallaan aivan liian pitkään. Ilmeisesti tarkoitus oli rakentaa jännitettä, mutta yritys hieman lässähti.

Joissain elokuvissaan Peck on suorastaan loistava, mutta tässä tapauksessa en saa päästäni pois ajatusta, että nyt hän näyttelee itseään, vaikka hän yrittääkin puhua eri aksentilla.

Israelin aavikko antaa tarinalle todella jylhät ja upeat maisemat. Elokuvan parasta antia on se, että tapahtumat onnistutaan pitämään sopivan pienessä mittakaavassa, eikä ruudulla juoksentele ylimääräistä porukkaa.

Elokuva alkaa kello 22.15. Se on katsottavissa myös Yle Areenassa, josta elokuva poistuu 14.8.

Tähdet: ***

Teksti: Juho Kojima