Kategoriat
Elokuvat TV Yle

Tänään Ykkösellä: Anthony Hopkinsin tähdittämä Kuningas Lear

Shakespearen tragedian uusi tulkinta hulluuteen suistuvasta kuninkaasta, joka vanhuuden uhossaan tuhoaa kolmen tyttärensä elämän ja suistaa raiteiltaan koko valtakunnan. Kuningas Learin roolissa nähdään legendaarinen Anthony Hopkins. Elokuvassa nähdään myös Downton Abbeystä tuttu Jim Carter.

Olen vähän aikaa sitten ryhtynyt kuuntelemaan Shakespearen näytelmiä. En ole vielä ehtinyt Learin kimppuun, mutta jo sen lyhyen oppimäärän perusteella, jonka olen ehtinyt ”suorittaa” täytyy todeta, että näiden klassikoiden siirtäminen nykyaikaan tuntuu ja kuulostaa oudolta.

Tässä versiossa Learin ympärillä pyörii sotilaita, jotka on puettu nykyisen Brittiarmeijan univormuihin, jotenkin tämä tuntuu todella kummalta. Shakespearen kirjoittama puhetyyli puolestaan kuulostaa vieraalta tässä ympäristössä.

Hopkins on ehdottomasti tämän version parasta antia. Hänen suorituksensa on huimaavan hieno. Lear on ainoa hahmo, jonka kohdalla pystyn unohtamaan sen, että tarina on siirretty nykyaikaan. Tämä elokuva kannattaa katsoa jo pelkästään Anthony Hopkinsin takia.

Jim Carterin kohdalla tarina onkin hieman toinen. Hänen suorituksensa Earl of Kentin roolissa on ihan hyvä, mutta en saa kuitenkaan mielestäni Downton Abbeyn Carsonia.

Kuningas Lear nähdään tänään Ykkösellä kello 23:15

Trailer: One Media