Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Disney+ Suoratoistopalvelut

Disney+ tarjoilee: Shang Chi

Marvel Studiosin elokuvassa Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings Simu Liu on Shang-Chi, jonka täytyy kohdata taakseen jättämänsä menneisyys sotkeuduttuaan salaperäisen Ten Rings -organisaation verkkoihin. Elokuvan muissa pääosissa nähdään mm. Tony Leung, Awkwafina, Michelle Yeoh, Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu ja Ronny Chieng.

Elokuvasta näkee heti, että se on tehty Kiinan ja Hong Kongin markkinoille, joka sinänsä on täysin ymmärrettävää, sillä onhan kyseessä iso markkina-alue. Mutta kokonaan toinen kysymys mielestäni on, että tarvitsiko MCU tätä elokuvaa. Mielestäni ei.

Tarinaan on sekoitettu kiinalaista tarustoa ja länsimaalaisia vaikutteita, muttta painopiste on hyvin selvästi kiinalaisessa kerronnassa. Shang-Chissä nähdään tietenkin myös itämaisia taistelulajeja, joiden käyttö oli toteutettu todella kauniisti.

Shang-Chi (Simu Liu) in Marvel Studios’ SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS. Photo by Jasin Boland. ©Marvel Studios 2021. All Rights Reserved.

Elokuvan juoni on loppujen lopuksi melkoisen ohut ja mitäänsanomaton, jos Shang-Chin on tarkoitus olla Marvelin uuden vaiheen kivijalka, niin rakennusmateriaali ei ole kovinkaan vahvaa. 

Ohjaaja Destin Daniel Cretton oli varmasti melkoisen tehtävän edessä, kun piti esitellä uusi supersankari, joka on lähtöisin MCU:n kannalta aivan uudesta kulttuurista. Mielestäni Cretton onnistui tehtävässään kouluarvosanan 6+ mukaisesti.

Simu Liu onnistuu roolissaan yllättävän hyvin, mutta ei Shang-Chin hahmo mieleen jää.

Elokuva on nyt katsottavissa Disney+ -palvelussa.

Trailer: Marvel Entertainment

Teksti: Juho Kojima