Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Maailman ympäri 80 päivässä

Passepartout on nuori ja tieteistä kiinnostunut silkkiapina, joka haaveilee urasta tutkimusmatkailijana. Eräänä päivänä hän törmää sattumalta Phileakseen, holtittomaan ja ahneeseen sammakkoon, joka lyö vetoa hänen kanssaan: Kierrä maapallo 80 päivässä ja voita 10 miljoonaa simpukkaa. Passepartout tarttuu tilaisuuteen ja lähtee uuden ystävänsä kanssa kohti sekopäistä seikkailua.

Tällä elokuvalla ja Vernen kirjoittamalla klassikolla ei ole juurikaan mitään yhteistä. Tarinassa itse matka on jätetty täysin sivuosaan, eikä sillä uhrata juurikaan aikaa. Pääosaan nousee kahden tyypähdyksen, eli liskon ja apinan toilailu ja sekoilu, joka näin aikuisen näkökulmasta oli todella surkeaa viihdettä.

Mutta tässäpä tullaankin siihen, että kyseessä onkin lapsille suunnattu elokuva. Uskonkin, että lapsille tuo aikuisen mielestä päätön toilailu sopii erinomaisesti. Tarinassa ei ole montaakaan hiljaista tai rauhallista hetkeä, vaan valkokangas on täynnä toimintaa.

Kuva elokuvasta Maailman ympäri 80 päivässä .

Elokuva on teknisesti todella hyvin tehty. Animaatio on huolitellun kaunista, mutta samalla omaperäistä. Varsinkin veteen liittyvät efektit on toteutettu hienolla tavalla.

Jos tarinaan olisi kiinnitetty huomiota samassa määrin kuin teknisiin yksityiskohtiin, niin puhuisimme todella paljon paremmasta elokuvasta, mutta nyt tämä tuotos ansaitsee enintään kaksi tähteä.

Suomessa animaatioiden pahin kompastuskivi on usein huonosti toteutettu dubbaus, niin tälläkin kertaa. Päärooleissa esiintyvät Joonathan Kettunen ja Antti Lang, joille täytyy antaa pienet lisäpisteet siitä, että he edes yrittävät puhaltaa hahmoihinsa energiaa. Muut näyttelijät ovatkin sitten vain käyneet leimaamassa kellokorttinsa ja kuittaamassa palkan. Innostuksen he jättivätkin eteisen naulakkoon.

Maailman ympäri 80 päivässä saapuu Suomen valkokankaille 12.11.  

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima