Kategoriat
Elokuvat TV TV5

Tänään TV5:llä October Sky

Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa Neuvostoliiton Sputnik-satelliitista inspiroitunut Homer Hickam (Jake Gyllenhaal) ryhtyy rakentamaan omaa rakettia ystäviensä kanssa isänsä toiveiden vastaisesti.

October Sky on hyvä muistutus siitä, miten kuumaa Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton välinen kilpailu avaruuden hallinnastaa oli kylmän sodan keskellä. Elokuva on hieno lisä avaruusohjelman aikaisista tapahtumista kertovien elokuvien joukkoon. Tämä tarina tekee tässä sarjassa hienon poikkeuksen, kertomalla oikeastaan aika pienen ja henkilökohtaisen tarinan.

Vaikka Neuvostoliitto ja Yhdysvallat olivatkin tuohon aikaan toistensa vihollisia, niin October Sky osoittaa, että vastapuolen saavutuksista voi ammentaa valtavasti inspiraatiota. Siinä onkin nähdäkseni October Sky:n suurin saavutus, sillä sen kautta tekijät ohjaaja Joe Johnstonin johdolla näyttivät amerikkalaisille ja muullekin maailmalle, mihin kansakunta pystyy, jos vain haluavat.

Sinänsä outoa, mutta en oikeastaan kykene, enkä edes halua nostaa esille hyvin onnistuneita näyttelijöitä, koska tässä elokuvassa tarvittiin jokaista, jotta se toimisi.

October Sky tänään TV5:llä kello 23.30

Teksti: Juho Kojima