Kategoriat
Elokuvat Klassikot Sub TV

Mtv Sub tarjoaa tänä iltana parasta Clint Eastwoodia elokuvassa Tulilinjalla

Salaisen palvelun agenttia Frank Horrigania on piinannut muisto Kennedyn salamurhasta jo vuosikymmenten ajan. Presidenttiä suojelemassa ollut Frank epäonnistui suojelutehtävässään muiden lailla.

Nykyisen presidentin murhaa suunnitteleva tappaja tietää Frankin heikosta kohdasta ja antaa tälle vinkkejä aikeistaan. Frank on päättänyt pysäyttää murhaajan tällä kerralla, vaikka esimiehet eivät ota hänen varoituksiaan vakavasti. Ohjauksesta vastaa: Wolfgang Petersen. Pääosissa nähdään Clint Eastwood, John Malkovich ja Rene Russo.

Tässä elokuvassa on sitä jotakin, nimittäin menneiden aikojen nostalgiaa. Eastwood on aina osannut näytellä katuojaan vajonneita hahmoja, niin tälläkin kertaa. En aina ole nauttinut tämän herrasmiehen rooleista, mutta tällä kertaa Eastwood onnistuu luomaan hahmon, jonka tarina kehittyy koko elokuvan ajan.

Mainiota taustatukea antavat Malkovich ja Russo.

Malkovichin ja Eastwoodin väliset puhelinkeskustelut ovat loistava tutkielma vioittuneen mielen sopukoihin ja ne ovatkin melkein koko elokuvan parasta antia.

Rene Russon ja Eastwoodin välille kehitellään hieman pakkopullalle maistuva romanssi, joka ei toimi, mutta yksittäisenä hahmona Russon esittämä Salaisen palvelun agentti kylläkin onnistuu, koska hahmo luo sopivaa vastapainoa Frankille.

Wolfgang Petersen, joka tunnetaan myös elokuvista Sukellusvene U-96 ja Air Force One, on todellinen jännityksen mestari. Vaikka lopputulos onkin ehkä arvattavissa, niin Petersen vie katsojan seikkailuun, joka on täynnä kurveja ja käänteitä.

Elokuva alkaa kello 21.00.

Trailer: Rotten Tomatoes Classic Trailers

Tähdet: *****

Teksti: Juho Kojima