Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Hurmaava varas ja joukko seikkailijoita suunnittelee eeppisen ryöstön saadakseen käsiinsä kadonneen muinaisesineen. Asiat menevät kuitenkin vaarallisella tavalla pieleen, kun he suututtavat väärät ihmiset. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves tuo legendaarisen roolipelin rikkaan maailman ja leikkisän hengen elokuvateattereihin huumorin ja toiminnan täyteisen seikkailuelokuvan muodossa.

Tässä meillä on elokuva, joka yrittää saavuttaa liian monta tavoitetta, mutta yhtäkään niistä ei lopulta saavuteta. Tarinaan on sekoitettu draamaa, seikkailua, toimintaa romantiikkaa ja fantasiaa. Ainesosia on aivan liikaa, jotta yksikään niistä voisi toimia.

Elokuvan suurimmat esikuvat tuntuvat olevan Indiana Jones ja Harry Potter, mutta kun pääosassa nähtävältä Chris Pinelta puuttuu Harrison Fordin charmi, eikä juonessa ole tippaakaan Pottereiden maagisuutta. En ole koskaan pelannut fantasiapeliä, johon elokuva perustuu, mutta eipä tämä kokemus innostanut hakeutumaan pelipöytään.

Tarinan juoni tuntui todella sekavalta. Pinen esittämä Edgin lähtee pelastamaan tytärtään, kunhan isukki pääsee ensin vapaaksi kalseasta tyrmästään. Samalla reissulla tämä entinen/nykyinen roisto yrittää löytää taikaesineen, joka voisi pelastaa hänen murhatun vaimonsa.

Sekä tytär että tuo taikaesine löytyvät Edginin entisen ystävän Forgen Tylypahkaa muistuttavasta linnasta. Forge onkin nykyisin pahis, joka punoo ikävää juonta, joka uhkaa koko seutukunnan tulevaisuutta. Forgen roolissa nähdään itseään täynnä oleva Hugh Grant, joka ei kyennyt sulautumaan rooliinsa yhtään, ei siis yhtään. Grant keskittyi vain itseensä samalla, kun muut unohtuivat taustalle.

Kun mukaan sekoitetaan yksi huonosti toimiva noita ja Edginin ystävä ei, kun tyttöystävä Holga (Michelle Rodriguez). Ja muutama taikaeläin, niin liiankin sekava soppa onkin valmis, eikä lopputulosta voi suositella kenellekään.

Elokuva saa ensi-iltansa tämän viikon perjantaina-

Trailer: Paramount Suomi

Tähdet: **

Teksti: Juho Kojima