Kategoriat
Artikkelit

Everything Everywhere All At Once palkittiin vuoden parhaan

Sitten ne viime vuoden parhaat elokuvat, jos sallitte, niin keskityn tässä muutaman rivin artikkelissa enemmän vuoden parhaaseen animaatioon Pinocchioon.

Viime vuoden parhaana elokuvana palkittiin tietenkin Everything Everywhere All At Once. Se oli mielestäni hyvä leffa, joka oli ihan mielenkiintoinen sekoitus komediaa, draamaa ja tieteisseikkailua, joka muistutti todella paljon Marvelin elokuvia, joissa pompitaan ulottuvuuksien ja todellisuuksien välillä.

Mutta voin myöntää ihan suoraan, että en olisi itse valinnut tuota leffaa vuoden parhaaksi, vaan oma valintani olisi osunut elokuvaan The Banshees of Inisherin, joka kertoo pienen, mutta todella vahvan tarinan kahden miehen ystävyyden murtumisesta.

Viime vuoden parhaan animaatioelokuvan Oscarin nappasi Guillermo del Toron Pinocchio. Uskallan väittää, että tämä elokuva oli teknisesti todella haastava, koska kyseessä on stop-motion tekniikalla toteutettu projekti.

Muistan, kun kaivoin tämän leffan esiin Netflixin syövereistä. Ajattelin suunnilleen, että mitähän tästäkin tulee. Noh, siitähän tuli aivan mahtava katselukokemus. Del Toro on loistava tunteiden tulkki, joka saa katsojan keskittymään pelkästään upeasti rakennettuun tarinaan. Samalla katsojan on helppo unohtaa kaikki ne pienet tekniset yksityiskohdat, jotka tekivät tästä elokuvasta erityisen.

Mutta Netflixistä löytyvä dokumentti valottaa todella hyvin Pinocchion tekoprosessia. Tuo mahtava dokumentti sai minut kunnioittamaan del Toroa ja hänen koko tiimiään entistäkin enemmän.

Teksti: Juho Kojima