Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: 007 ja kultainen ase

Roger Moore saa toisessa pääosittamassaan Bond-seikkailussa vastaansa pelätyn palkkamurhaaja Scaramangan (Christopher Lee), joka kunnioittaa sankariagenttia syvästi.

Britannian tiedustelupalvelu lomauttaa Bondin, kun hänen päätellään olevan Scaramangan seuraava kohde. Agentti päättää silti jäljittää päänahkaansa havittelevan vihollisen ja päätyy ennen pitkää Scaramangan rakastajattaren Andrea Andersin (Maud Adams) pakeille sekä edelleen Hongkongin ja Macaon eksoottisiin maisemiin. Bond-tyttönä Mary Goodnightin roolissa debytoi ruotsalaissyntyinen Britt Ekland. Elokuva perustuu ainoaan Ian Flemingin kirjoittamaan Bond-romaaniin, joka julkaistiin kirjailijan kuoleman jälkeen.

Tässä meillä on Bond-elokuva, joka on samaan aikaan melko pliisu, mutta jotenkin hauska. Moore ei ollut vielä löytänyt omaa tapaansa esittää kuuluisaa agenttia, vaan hän esiintyi koviksena kopioiden Sean Conneryn kovapintaista tyyliä, mutta se ei oikein toiminut.

Elokuvan Bond-tytöistä varsinkin Maud Adamsin esittämä Andrea on tunnettu hahmo, mutta itse olen aina pitänyt enemmän Eklandin esittämästä Goodnightista, sillä hänessä on juuri sopivasti potkua ja luonnetta.

Elokuva alkaa kello 21:00.

Trailer: Movieclips Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima