Kategoriat
Artikkelit

Tampere-talo tarjoaa portin kaukaiseen galaksiin

Tampere-talossa on heinäkuun loppuun asti nähtävillä Tähtien sota aiheinen näyttely Unofficial Galaxies, joka on koostettu yksityiskokoelmista. Kaukaisen galaksin ystävät viihtyvät varmasti!

Näyttelyssä on nähtävillä George Lucasin luomaan saagaan liittyviä figuureja, pukuja, pieni kokoelma leluja ja kirsikkana kakun päällä Episodi 1:n kuvauksissa käytetty Anakin Skywalkerin työpöytä. Sieltä löytyy myös Luke Skywalkerin alkuperäisessä Tähtien sota-elokuvassa käyttämä hiekkakiituri.

Vierailija pääsee tunnelmoimaan esimerkiksi Darth Vaderin, Darth Maulin tai itsensä Jar Jar Binksin seurassa. Nuo figuurit ovat todella vaikuttavia.

Ikävä kyllä näyttelyssä nähtävien pukujen kohdalla ei voi sanoa ihan samaa, sillä puvut on puettu mallinukkejen päälle ja niistä puuttuu vaikuttavuus lähes kokonaan. Samalla on myös todettava, että pukujen kohdalla olisi ollut todella hyvä, jos niiden yhteyteen olisi liitetty niitä käyttäneiden hahmojen nimet.

Näyttelyssä oli kylläkin infotaulut, joissa kerrottiin hahmoista ja esineistä, mutta asusteiden kohdalla nimikylteistä olisi ollut apua.

Tein näyttelyssä muutaman kierroksen, sillä sille varattu tila ei ollut kovinkaan suuri ja sitä paitsi kokonaisuus oli todella mielenkiintoinen. Tällainen Tähtien sodan superfani kuten minä saa näyttelystä irti todella paljon.

Mutta Unoofficial Galaxies on selvästi tarkoitettu vain tosi koville faneille, eikä siinä mitään, mutta henkilö, joka ei ole nähnyt Tähtien sodan kuin kerran tai kaksi ei kyllä saa näyttelystä juurikaan mitään irti.

Itse olisin toivonut näyttelytilaan hieman enemmän aiheeseen sopivaa tunnelmaa, joka olisi luotu musiikilla tai äänitehosteilla, mutta asiaa saattoivat tietenkin rajoittaa tekijänoikeudet, koska näyttelyllä ei ole mitään tekemistä Tähtien sodan oikeudet omistavien Lucasfilmin tai Disneyn kanssa.

Mielestäni näyttelyn lippujen hinnat olivat melko korkeat, kun otetaan huomioon koko kokemus.

Tapahtuma: Unofficial Galaxies

Paikka: Tampere-talo

Ajankohta: 1.-31.7

Liput: Aikuiset 25 €

Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja lapset (3–16-vuotiaat) 15 €

Perhelippu (2 aikuista + 2–4 lasta) 59 €

Alle 3-vuotiaat lapset 0 €

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Aarno Järvinen