Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Subilla: John Wick Chapter 3 – Parabellum

Adrenaliinintäyteisessä toimintaelokuvassa supersalamurhaaja John Wick (Keanu Reeves) palaa joukko palkkionmetsästäjiä perässään. Wickin hengestä on luvassa 14 miljoonaa dollaria, sillä tapettuaan kansainvälisen High Table -salamurhaajajärjestön jäsenen, hänestä tulee järjestön vihollinen. Maailman armottomimmat palkkamurhaajat seuraavat nyt Wickin jokaista liikettä.

John Wick Chapter 3 Parabellum jatkaa kahden aikaisemman elokuvan jalanjäljissä. Ruuti palaa, ruumiita tulee ja katsoja nauttii. Omasta mielestäni juoni ei ole koskaan ollut kovinkaan tärkeässä osassa, kun kyseessä on Mr. Wick. Tämä kolmas elokuva tekee kuitenkin poikkeuksen sääntöön, sillä tarinaa voi olla vaikea seurata, jos ei ole nähnyt kahta ensimmäistä elokuvaa. Tämä on toisaalta ymmärrettävää, mutta olen aivan varma, että joidenkin katsojien on vaikeaa pysyä tapahtumien perässä,

Tarjoaako tarinan kolmas osa tarpeeksi uutta, mielestäni ei. Elokuvassa kuljetaan tuttuja polkuja pitkin. Mukaan on kyllä heitetty kasa uusia mausteita ja muutama puun takaa tuleva yllätyskin, mutta nekään eivät pelasta elokuvaa siltä tosiseikalta, että jotain uutta tarttis keksiä. Tämän asian merkitystä lisää se, että elokuvan aikana käy täysin selväksi, että John Wick tulee saamaan jatkoa.

Näyttelijät tekevät todella laadukasta työtä. Keanu Reeves jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäi. Toisaalta, vaikka hänen suorituksensa onkin upea, niin sekin alkaa toistaa itseään, John Wickistä on tullut supersankari, jota mikään ei pysäytä. Mihin on kadonnut ensimmäisen elokuvan inhimillisyys? Sitä olisi kaivattu tälläkin kertaa.

Halle Berryn esittämä Sofia ja tämän kaksi veren himoista koiraa ovat ehdottomasti elokuvan parasta antia. Nainen on Wickin vanhoja tuttuja, joka ryhtyy auttamaan kaikkien rakastamaa ammattitappajaa pakon edessä. Berry onnistuu luomaan hahmon, joka on uskottava, hauska ja vaarallinen samalla kertaa. Kun tuohon yhtälöön lisätään vielä kaksi tappavan tehokasta ihmisen parasta ystävää, niin voidaan todeta, että Sofia on täydellinen pakkaus.

Chad Stahelski on ohjannut kaikki kolme John Wick elokuvaa, mutta nyt on pakko todeta, että hänen ideansa tuntuvat hieman loppuun kalutuilta. Jos elokuvien sarjaa meinataan todella jatkaa, niin ohjaajan vaihtoa voisi harkita.

Elokuva alkaa kello 21.00.

Trailer: Lionsgate Movies

Teksti: Juho Kojima

Artikkeli on alunperin julkaistu Viihteen olohuoneessa