Kategoriat
Elokuvat

Tampereen elokuvajuhlat – esittelyssä Mohamed El Aboudin School Of Hope

School of Hope -elokuva seuraa paimentolaista Oulad Boukais -heimoa, jonka lapset kävelevät maileja vanhempiensa rakentamaan pieneen koulurakennukseen. He elävät siinä toivossa, että koulutus voisi valmistaa seuraavan sukupolven uusille elämäntavoille, kun paimentolaisten elämäntavasta tulee mahdotonta. Dokumentin on ohjannut Mohamed El Aboudi.

Tämä dokumentti ei auennut minulle sitten ollenkaan, en edes itse tiedä, mistä se johtuu. Sinänsä elokuvan idea on mielenkiintoinen, mutta en saanut kiinni edes kerrontatavasta, joka oli omasta mielestäni hieman liian pomppiva. Lopulta tuntui siltä, että koulu jäikin sivuosaan, ja pääosaan nousikin melkein kokonaan heimon elämän seuraaminen.

Ehkä suurin ongelma omalta kannaltani olikin siinä, että dokumentin aihe ei liittynyt mitenkään kokemuspiiriini. Kaikissa muissa festivaalilla esitetyissä elokuvissa, jotka katsoin, oli jotain, josta sain kiinni, mutta tässä ei ollut oikein mitään. Sinänsä ikävä juttu, koska olisin halunnut pitää tästäkin elokuvasta, mutta nyt ei tärpännyt.

School Of Hope osallistuu Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpasarjaan. Elokuvan voi katsoa festivaalin kotisivujen kautta.

Teksti: Juho Kojima

Juonikuvaus: Tampereen elokuvajuhlat