Kategoriat
Elokuvat SkyShowtime Suoratoistopalvelut

SkyShowtime tarjoaa kaksi mainiota Jack Ryan leffaa

Muistatko jännityskirjailija Tom Clancyn luoman hahmon nimeltä Jack Ryan? Hänestä on tehty elokuvia ja sarjoja. SkyShowtime -palvelusta löytyy nyt kaksi varsinaista helmeä, joiden pääosassa nähdään Harrison Ford.

Terroristit iskevät Jackin ja hänen perheensä kimppuun elokuvassa Patriot Games. Tarina kietoutuu IRA:n salamurhajuonen sabotoineen Ryanin ja tämän koston kohteeksi joutuneiden vaimon ja tyttären ympärille.

Uskomatonta, mutta tämä elokuva on täynnä lämpöä ja rakkautta, joita ei oikein sarjan muista leffoista löydy. Juoni ja rakenne toimivat, sillä hahmot ja tapahtumat tuntuvat aidoilta, vaikka toisaalta koossa on täysin absurdi kokonaisuus.

Tällaiset ”pienemmät” elokuvat sopivat Fordille mainiosti.

Toinen loistava Jack Ryanin maailmaan sijoittuva elokuva on Clear and Present Danger, jossa Fordin esittämä Ryan kohtaa Kolumbian huumeparonit taistelussa, joka ei tunne rajoja tai armoa.

Tämä leffa onkin sitten täynnä ruutia, räjähdyksiä ja poliittista juonittelua. Nuorempana tämä filmi olikin ehdoton suosikkini, mutta nyt, kun ikää on karttunut, niin on pakko todeta, että kerronta on melkoisen heikkoa, mutta hyvin toteutettu toiminta korvaa kokonaisuuden puutteet.

Tom Clancyn kirjoittamat kirjat ovat niin laajoja, että niitä on todella vaikea muuntaa elokuviksi, mutta nämä kaksi pätkää ovat silti hyviä.

Teksti: Juho Kojima