Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Viaplay tarjoaa : Vimmaiset Tassut

Mel Brooksin vuoden 1974 klassikkoon Viliä hurjempi länsi, löyhästi perustuva vauhdikas animaatioseikkailu kissojen ja koirien välisestä reviiritaistosta.

Hank on rakastettava koira, jonka suurin haave on tulla samuraiksi. Kun siihen tulee tilaisuus, hän on valmis etsimään kohtaloaan. Ikäväkseen hän löytääkin itsensä Kakamuchon kylästä, jonne hän ei ole lainkaan tervetullut. Siellä hän erottuu joukosta olemalla koira, kun kaikki muut ovat…kissoja! Ja kissat todella, todella vihaavat koiria.

Tästä elokuvasta tuli oikeasti iloinen fiilis. Vaikka tarina onkin saanut innoituksensa Mel Brooksin ohjaamasta elokuvasta, niin se on kuitenkin oma juttunsa.

Tapahtumat etenevät sopivaa vauhtia. Katsojan mielenkiinto pysyy yllä alusta loppuun saakka, mikä kuitenkin on tärkeintä, niin elokuvan tarinan rakenne takaa sen, että sekä aikuisilla että lapsilla on hauskaa. Lapset voivat nauttia fyysisen toiminnan ja ajoittaisen yleisen kohelluksen hauskuudesta, ja aikuiset puolestaan pääsevät nauttimaan Mel Brooksin alkuperäiseen länkkäriin liittyvistä viittauksista.

Elokuvaan on valittu varsin mainio animaatiotyyli, joka tuo mieleeni Aasian ennemmin kuin Amerikan villin lännen. Tämä oli ainakin minulle pienoinen yllätys, kun otetaan huomioon Vimmaisten tassujen esikuva. Tästäkin huolimatta valittu tyyli sopii tarinaan.

Käsikirjoituksen osalta olisin odottanut hieman enemmän, sillä Mel Brooks on yksi käsikirjoittajista. Jokainen, joka on katsonut hänen kirjoittamiaan tai ohjaamiaan elokuvia tietää, että hän on terävän, mutta todella hauskan sanailun mestari. Nyt tuo mestarin terävä kynä loisti poissaolollaan, kun elokuvan käsikirjoitus noudatteli todella turvallisia polkuja.

Tuostakin huolimatta Vimmaiset tassut oli yllättävän mukava ja hauska elokuva.

Elokuva löytyy nyt Viaplay -palvelusta.

Trailer: Cinemanse

Tähdet: ***

Teksti: Juho Kojima