Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt teattereissa: Sound of Freedom

Sound of Freedom on tositapahtumiin pohjautuva toimintatrilleri Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriön agentista Tim Ballardista, joka pelastaa nuoren, ihmiskaupan uhriksi joutuneen pojan ja saa tietää, että tämän sisko on yhä ihmiskauppiaiden kynsissä.

Pelastaakseen tytön Tim päättää jättää leipätyönsä ja suuntaa Kolumbiaan aikeenaan jäljittää tytön kaapanneet lapsikauppiaat. Alejandro Monteverden ohjaama, kohua herättänyt ja kiistanalainen elokuva on kerännyt Yhdysvaltain lippuluukuilla jopa 183 miljoonaa dollaria. Sound of Freedomin rooleissa nähdään muun muassa Jim Caviezel, Mira Sorvino, Bill Camp ja Javier Godino.

Noin elokuva esitellään sen suomalaisen julkaisijan Future Filmin toimesta. Sanon näin heti alkuun, että elokuvan ympärillä on pyörinyt melkoinen mediasirkus, jossa on puhuttu salaliittoteorioista. Olen tehnyt päätöksen, etten puutu tässä tekstissä muuhun kuin itse elokuvaan.

Tarinan aihe on itsessään todella tärkeä, mutta elokuva on surkea ja tylsä.

Kerronta etenee todella hitaasti. Välillä olin suorastaan epätoivoinen, ettei kokonaisuus liikahda mihinkään. Ymmärrän toki, että tässä yritetään kertoa tärkeää tarinaa, ja sen halutaan antaa kehittyä todella rauhassa, mutta jotain rajaa sentään.

Tuntuu siltä, että jokaista kohtausta yritetään pitkittää tarkoituksella. Tilannetta pahentaa se, että Ballardia näyttelevä Caviezel on ainakin tässä elokuvassa väsyttävän tylsä. Hänen tapansa olla kameran edessä oli jotenkin outo. Kamera keskittyy todella paljon hänen kasvoihinsa ja ilmeisiin, mutta omasta mielestäni herran silmistä puuttui tunne, vaikka sitä yritetäänkin tunkea sinne melkein kaikilla keinoilla, mutta homma ei toiminut.

En yleensä kiinnitä huomioita näyttelijän ääneen, mutta tällä kertaa siihen on pakko puuttua. Caviezel kuiskasi tai murisi melkein kaikki vuorosanansa. Kai sekin voi olla joku outo tehokeino, mutta itse jouduin keskittymään tiukasti, jotta kuulin, mitä hän sanoi. ja minulla on kaiken lisäksi yliherkkä kuulo.

Tähdet: *

Ensi-ilta: 03.11.2023

Ikäraja: 16 Teksti

Pituus: 131 min.

Ohjaus: Alejandro Monteverde

Käsikirjoitus: Rod Barr, Alejandro Monteverde

Teksti: Juho Kojima