Kategoriat
Elokuvat HBO Suoratoistopalvelut

Nyt HBO Maxilla: 8-Bit Christmas

Nyt se on alkanut, nimittäin huonojen joululeffojen sesonki. Ensimmäisenä käsittelyssä HBO Maxilta löytyvä 8-Bit Christmas.

Chicagolainen Jake valmistautuu jouluun tyttärensä kanssa, joka haluaa joululahjaksi uuden puhelimen, mutta isä Jake (Neil Patrick Harris) ei ole halukas sitä hankkimaan. Kaksikko päätyy Jaken vanhempien taloon, josta löytyy yllättäen alkuperäinen Nintendo Entertainment System. Jake alkaa kertoa, miten hankki sen. Elokuva siirtyy Jaken nuoruuteen, jossa Jakea näyttelee Winslow Fegley.

Tarina kulkee tuttuja jouluelokuvien polkuja. Tavallinen amerikkalainen poika haluaa mahdottomalta tuntuvan lahjan ja pyytää sitä vanhemmiltaan, mutta Jaken vanhemmat eivät ideasta innostu. Niinpä poika joutuu osallistumaan esimerkiksi myyjäisiin, joissa pääpalkintona on tuo tarunhohtoinen pelikonsoli. 8-Bit Christmas ei tarjoa yhtään yllätystä, mutta lopussa se tarjoaa pienen opetuksen, joka on todella hyödyllinen nykyaikana.

Elokuvassa esiintyvät lapset eivät juurikaan osaa näytellä, vaan seuraavat ohjaaja Michael Dowsen ohjeita melkein robottimaisesti. Parhaan suorituksen tekevätkin Harris ja hänen tytärtään Annieta esittävä Sophia ReidGantzert, jotka pelaavat Nintendoa koko elokuvan ajan.

8-Bit Christmas ei todellakaan ole klassikko tai edes hyvä, mutta tulihan ilon ja lahjojen sesonki avattua elokuvien osalta.

Trailer: Warner Bros. Pictures

Teksti: Juho Kojima