Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt ensi-ilassa: The Suicide Squad

Käsikirjoittaja-ohjaaja James Gunn on ohjannut Warner Bros. Picturesin supersankariseikkailun The Suicide Squad, jonka pääosassa nähdään nippu DC:n hurjimpia rikollisia.

Tervetuloa helvettiin—toisin sanoen Belle Reven vankilaan, missä henki on höllemmessä kuin missään muualla koko Amerikassa. Vankilassa pidetään pahimpia superroistoja ja roistot ovat valmiita tekemään mitä vain, jotta pääsisivät pois, jopa liittymään supersalaiseen, superhämärään ryhmään nimeltä Task Force X.

Ja mikä on päivän itsetuhoinen tehtävä? Kerää kokoon joukko vankeja, mukaan lukien Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin ja kaikkien lempisekopää Harley Quinn. Anna heille raskas aseistus ja pudota heidät (kirjaimellisesti) Corto Maltesen syrjäiselle, vihollisia kuhisevalle saarelle. Viidakkoon, joka vilisee sotaisia vastustajia ja sissijoukkoja,.

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved

DC todistaa sen jälleen! Se ei ole lähelläkään Marvelin tasoa. Joka kerta, kun katson uuden DC:n elokuvan, tuntuu siltä, että eteeni avautuu varsinainen sekametelisoppa. Uuden Suicide Squadin pahin ongelma on mielestäni se, että tarinalle ei oikein löydy mitään tarkoitusta tai merkitystä. Se on vain yksi supersankarileffa muiden joukossa.

Elokuva on varsin kaksijakoinen. Siinä on melkoisen paljon ronskia toimintaa, johon on siroteltu mukaan sopiva määrä hersyvää huumoria, jota viljelee lähinnä Margot Robbien esittämä Harley Quinn. Robbie hallitsee ja tuntee hahmonsa niin hyvin, että hänen suorituksensa on silkkisen pehmeä ja sopivan hullu.

Squadin toista pääroolia Bloodsporttia näyttelee Idris Elba. Elokuvaa katsoessa minulle tuli jatkuvasti tunne, että Elban kohtauksissa ei ollut ihan tarpeeksi kovaa latausta. Sen takia olisin toivonut, että Margot Robbie olisi saanut vielä hieman enemmän aikaa valkokankaalla.

Muiden näyttelijöiden suoritukset olivat tasoa ihan ok. En toisaalta kyllä ymmärrä, miksi entinen showpainija John Cena piti ottaa tähän elokuvaan. Hän näytteli periaatteessa itseään.

The Suicide Squad on varsin sekava pakkaus, mutta kyllähän sen nyt kerran katsoi. Elokuva saapui ensi-iltaan tänään perjantaina.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima