Kategoriat
Netflix Suoratoistopalvelut

Netflix tarjoaa: Wednesday

Näin maanantain kunniaksi päätin tarkistaa, mitä Netflix tarjoaa, ja sieltähän löytyi varsinainen helmi. Kuuluisan kauhuleffojen ohjaaja Tim Burtonin tuottama ja ohjaama Netflixin alkuperäissarja Wednesday, joten aamu kuluikin mukavasti uutuutta katsoen.

Tässä sarjassa keskitytään elokuvista tutun Addamsin perheen tyttären Wednesdayn elämään ja haasteisiin erikoisessa Nevermoren sisäoppilaitoksessa. Hankaliin opiskelijoihin tottuneen koulun opettajat ja muu henkilökunta ovat uuden haasteen edessä, kun entisestä koulustaan pois potkittu mustaan pukeutunut Addamsin jälkeläinen saapuu maisemiin.

Tämä uusi sarja tuulettaa mukavasti hieman ummehtunutta Addamsin perheen legendaa. Burtonin johdolla tarina on tuotu nykyaikaan tavalla, jota ei voi muuta kuin kehua. Sarja kunnioitta esikuviaan tarpeeksi, mutta uskaltaa samalla olla oma itsensä.

Alkuperäisten elokuvien synkkyys on tallella, mutta sitä ei korosteta liikaa. Muistan, kun katsoin noita elokuvia, joissa oli tummaa komediaa mielestäni hieman liikaa. Tietysti nuo leffat olivatkin juuri mustia komedioita, mutta niissä oli jotain, mistä en saanut kiinni ja niinpä en välittänyt niistä.

Tämä uutuus on kuitenkin eri maata, sillä se luottaa enemmän hyvin luotuun tunnelmaan, eikä yliampuvia tehosteita tai temppuja tarvita, sillä kihelmöivä tunnelma luodaan upeiden näyttelijöiden suorituksilla.

Wednesdayn roolissa nähtävä Jenna Ortega on suorastaan häikäisevä. Hän pystyy viestimään enemmän kulmien kohotuksella kuin joku toinen kymmenellä sanalla. Ortega onnistuu olemaan ihailtavan vähäeleinen ja jääkylmä. Hän on juuri oikea valinta Tim Burtonin tuotokseen.

Samalla on kuitenkin todettava, että Ortegan todella vahva suoritus jättää muut näyttelijät varjoonsa. En usko, että tämä tapahtui tarkoituksella, mutta niin siinä kävi. En meinannut saada muista hahmoista kunnolla kiinni. Tämäkään tuskin oli tarkoitus, mutta niin siinäkin kävi.

Wednesday. Gwendoline Christie as Larissa Weems in episode 101 of Wednesday. Cr. Vlad Cioplea/Netflix © 2022

Tällainen sarja vaati edes muutaman vahvan sivuhahmon, mutta tällä kertaa ne tuntuvat puuttuvan, vaikka muutama ihan hyvä yritys löytyykin. Näistä voisi mainita vakkapa oppilaitoksen rehtoria näyttelevän Gwendoline Christien, joka yrittää tarjota Ortegalle vastavoimaa, mutta ei oikein onnistu.

Ortega työntää kaikki muut pois edestään. Tämä on melkoinen harmi, sillä Wednesdayn hahmolle ei löydy kunnon vastavoimaa. Tuon vuoksi koko sarja kärsii.

Myös Catherine Zeta-Jones nähdään sarjassa Päähenkilömme äidin Mortician roolissa, mutta näkemäni avausjakson perusteella Zeta-Jones jää ikävän pieneen rooliin. Tilanne varmasti paranee tulevissa jaksoissa, mutta jo avauksessa olisin toivonut näkeväni häntä enemmän.

Wednesday on taattua Burtonia, joka tunnetaan erikoisista elokuvistaan, mutta tämä sarja on kaikesta huolimatta mielestäni mestarin kevein tuotos. Sarjan voi katsoa vaikka heti.

Trailer: Netflix

Teksti: Juho Kojima

Tähdet: ***