Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Emily

EMILY kertoo yhden kaikkien aikojen tunnetuimman kirjailijan, Emily Brontën, kuvitteellisen elämäntarinan.

Emma Mackey (Sex Education, Kuolema Niilillä) nähdään elokuvan nimiroolissa kapinallisena ja omalaatuisena nuorena naisena, joka löytää oman äänensä ja kirjoittaa kirjallisuuden klassikkoteoksen ”Humiseva harju”. Elokuvassa seurataan Emilyä innoittaneita ihmissuhteita – hänen karkeaa ja kiihkeää suhdetta sisariinsa Charlotteen (Alexandra Dowling – The Musketeers) ja Anneen (Amelia Gething – Espanjalainen prinsessa); hänen ensimmäistä tuskallista ja kiellettyä rakkauttaan herra Weightmaniin (Oliver Jackson-Cohen – The Lost Daughter, The Haunting of Bly Manor) sekä hänen huolehtivaa suhtautumistaan kapinalliseen veljeensä Branwelliin (Fionn Whitehead – The Duke, Dunkirk), jota hän ihailee.

Yritän olla niin ystävällinen kuin voin. Tämä elokuva oli todella kuiva ja tylsä. Suoraan sanottuna en meinannut pysyä edes hereillä.

Olen saanut täysin tarpeekseni näistä teennäisistä ja ylinäytellyistä pukudraamoista, joissa käsitellään yhdentekeviä ihmissuhteita, ja sen pitäisi muka olla mielenkiintoista, huh huh.

Kaikki näyttelijät vetivät roolinsa rutikuivalla tavalla yli. Naiset kikattivat, ja herrat hohottivat. Tuollainen ei vaan ole minun makuuni, ei sitten todellakaan.

Emily saa ensi-iltansa 25.11.

Trailer: Scanbox Entertainment Finland

Tähdet: *

Teksti: Juho Kojima