Kategoriat
Elokuvat

Maailman paras Klingon on poissa

5.2 kuollut Christopher Plummer oli itselleni tuttu pääosin kahdesta roolistaan. Vuonna 2019 ilmestyi elokuva Veitset esiin, jossa Plummer nähtiin upporikkaan kirjailijan roolissa. Tätä ennen tutustuin hänen tyyliinsä elokuvassa Star Trek: The Undiscovered Country. Christopher Plummer palkittiin vuonna 2012 Oscarilla elokuvasta The Beginners.

Itseeni suurimman vaikutuksen Plummer teki olemuksellaan. Parhaiten tämä tuli esiin, kun hän esiintyi kenraali Changin roolissa vuonna 1991 ilmestyneessä Star Trekissä. The Undiscovered Country kuuluu omasta mielestäni tuon elokuvasarjan kärkeen. Suurin syy tähän on juuri Christopher Plummer.

Kenraali Chang oli Klingon, joka ei voinut sietää tähtilaivastoa. Hänen ainoa tavoitteensa oli kapteeni Kirkin tuhoaminen. Samaan aikaan Chang kuitenkin ihannoi Shakespearen tekstejä, kunhan ne lausuttiin klingoniksi.

Plummer sopi tuohon rooliin todella hyvin! Hän suorastaan vangitsi kameran huomion itseensä, ja jätti muut näyttelijät täysin varjoonsa. Plummerin tapa esiintyä oli hyvin pelkistetty, mutta siinä piilikin hänen suurin voimavaransa, koska hän hallitsi ammattinsa niin hyvin, eikä hänen tarvinnut turvautua ylimääräisiin tehokeinoihin.

Vuonna 2019 ilmestyneessä elokuvassa Veitset esiin Plummer oli todella terävässä iskussa korkeasta iästään huolimatta.  Harlan Thrombey oli kirjailija, jonka suuresta omaisuudesta ja huomiosta hänen perheensä taisteli keskenään.

Tässä elokuvassa tuli esiin Christopher Plummerin herkkä puoli. Hän näytteli elokuvan keskushahmoa, mutta hänen roolinsa oli kuitenkin melko pieni, mutta Plummer otti siitä kaiken irti. Hän selvästi nautti yhteistyöstä vastanäyttelijänsä Ana de Armasin kanssa.

Joku on joskus todennut, että voit olla elokuvatähti tai näyttelijä. Minusta tuntuu, että Christopher Plummer oli ennen kaikkea näyttelijä, mutta samalla elokuvatähti.

Trailer: Movieclips Classic Trailers
https://www.youtube.com/watch?v=0WYT3vNVLo8
Video: These Are The Voyages
Trailer: Movieclips Trailers

Teksti: Juho Kojima