Kategoriat
Suoratoistopalvelut Uutiset Viaplay

Viaplayn uusi alkuperäissarja ”TROM” on ensimmäinen Färsaarilla kuvattu tv-sarja

Färsaarten karu ja kaunis maisema luo upean taustan uudelle tanskalaiselle Viaplay Original-sarjalle ’TROM’, jonka pääosissa nähdään mm. Ulrich Thomsen, Maria Rich ja Olaf Johannesen. ’TROM’ perustuu tunnettuihin rikosromaaneihin journalisti Hannis Martinssonista, ja se on ensimmäinen koskaan Färsaarilla koskaan tehty tv-sarja. Viaplay alkuperäissarja ’TROM’ koostuu kuudesta jaksosta ja sen tuottaa REinvent yhteistyössä Kyk Pictures ja True North -tuotantoyhtiöiden kanssa. Sarjan kuvaukset aloitetaan Färsaarilla maaliskuussa.

TROM-sarja seuraa toimittaja Hannis Martinssonia (Ulrich Thomsen), joka palaa vastahakoisesti kotipaikkakunnalleen Färsaarilla tutkiakseen nuoren tytön, Sonja Pætursdóttirin, katoamista. Pætursdóttir on aiemmin jättänyt hänen puhelinvastaajaansa viestin, jossa kertoo olevansa hänen tyttärensä ja pelkää henkensä puolesta.

Kotona Färsaarilla Martinsson joutuu nopeasti törmäyskurssille paikallisen poliisin tutkinnan kanssa, hänen löytäessä Sonjan ruumiin verisestä Atlantin valtamerestä paikallisen valaan tappamisen jälkeen. Sonjan ruumiin löytyminen johtaa useiden salaisuuksien paljastumiseen pienessä saariyhteisössä, ja Marttinssonin ja paikallisen poliisin tutkintajohtajan Karla Mohrin (Maria Rich) on päätettävä, kuinka pitkälle he haluavat mennä totuutta etsiessään.

Päärooleissa nähtävien Ulrich Thomsenin, Maria Rich ja Olaf Johannessenin lisäksi sarjan muissa rooleissa nähdään sekoitus färsaarelaisia kykyjä sekä tunnettuja tanskalaisia näyttelijöitä.

–Henkilökohtaisella tasolla sarjan kuvaaminen on hieno uusi kokemus, sillä en ole koskaan käynyt Färsaarilla. Tästä tulee myös onnellinen jälleenkohtaaminen Kasper Barfoedin kanssa, viimeksi teimme yhdessä elokuvaa ”Summer ’92”. Kaiken lisäksi sarja on jännittävä ja poliittisesti hyvin ajankohtainen, ja se kuvataan maassa joka televisiomarkkinoilla on suhteellisen vähän edustettuna. Odotan innolla aloittamista, Ulrich Thomsen sanoo.

-Odotamme innolla uutta Viaplayn alkuperäissarjaa ’TROM’, jonka tarinalle upeat puitteet muodostaa Färsaarten maaginen maisema. ’TROM’ on aivan uudenlainen ’Nordic Noir’, vahva alkuperäissarja joka, sekä sisällöltään että ilmaisultaan menee aivan uusiin sfääreihin”, sanoo Filippa Wallestam, EVP ja Chief Content Officer, Nordic Entertainment Groupilta.

–TROM on aito REinvent-projekti. Se on alkuperäinen ja ainutlaatuinen, hyvin paikallinen ja silti erittäin universaali. Odotamme innolla projektin toteuttamista läheisessä yhteistyössä Viaplayn kanssa. Toivomme voivamme tarjota katsojille uudenlaisen rikosmaailman, jossa on hahmoja ja puolia, joita he eivät ole ennen nähneet ”, sanoo REinvent Studiosin toimitusjohtaja Rin Ennis.

TROM-sarjan on käsikirjoittanut Torfinnur Jákupsson yhteistyössä Donna Sharpen (The Team S2, West of Liberty) kanssa. Sarjan on ohjannut tanskalainen ohjaaja Kasper Barfoed (Dicte: Crime Reporter, Below the Surface) ja tuottanut REinvent yhteistyössä Kyk Picturesin ja True Northin kanssa. Tuotantoa on tukemassa Pohjoismainen elokuva- ja TV-säätiö, Färsaarten elokuvainstituutti sekä Creative Europe MEDIA -hanke.

Teksti: Nordic entertainment group