Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Tänään Vitosella :Godzilla vs. Kong

Legendat kohtaavat elokuvassa Godzilla vs. Kong näiden myyttisten hirviöiden ottaessa yhteen historiallisessa taistelussa, jossa vaakalaudalla on koko maailman kohtalo.

Kong ja sen suojelijat lähtevät vaaralliselle matkalle löytääkseen Kongin oikean kodin. Heidän mukanaan on nuori orpotyttö Jia, jonka kanssa Kong on muodostanut vahvan ja ainutlaatuisen yhteyden. Matkan varrella he yllättäen kohtaavat kuitenkin hurjistuneen Godzillan, joka kylvää tuhoa ympäri planeettaa. Titaanien taistelu—joka saa alkunsa odottamattomalta taholta—on vasta alkua mysteerille, joka lymyää syvällä maapallon ytimessä.

Noin elokuvan julkaisija kehuu tuotostaan, mutta täytyy sanoa, että lopputulos on todella planttu ja suorastaan tylsä. En ole koskaan ollut Godzillan tai edes Kongin fani, mutta jopa minä tiedän, että näiden kahden titaanin tarinasta olisi voitu tehdä paljon parempi elokuva kuin se sekamelska, joka nyt on syntynyt Adam Wingardin ohjauksessa.

Elokuvan suurin ongelma on todella ohut juoni, jossa ei kaiken lisäksi tunnu olevan juurikaan järkeä. Elokuvassa rakennetaan jännitystä kohti kahden suuren titaanin taistelua, mutta sitten sekin lässähtää. Taistelun näyttämönä toimiva Hong Kong tuhoutuu siinä sivussa pahemman kerran, mutta mitäs siitä. Ei ainakaan kukaan elokuvan hahmoista tunnu kauheasti surevan kaupungin kohtaloa, eikä oikeastaan mitään muutakaan.

KONG in Warner Bros. Pictures’ and Legendary Pictures’ action adventure “GODZILLA VS. KONG,” a Warner Bros. Pictures and Legendary Pictures release. © 2021 LEGENDARY AND WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ALL RIGHTS RESERVED. GODZILLA TM & © TOHO CO., LTD.

Tuntui ja näytti siltä, että ihmisten rooliksi tässä elokuvassa jäi kirkuminen ja juokseminen. Oikeastaan ainoa hahmo, josta välitin edes hiukan, oli tyttö nimeltä Jia (Kaylee Hottle). tämä kuuro rohkea tyttö ystävystyi jättimäisen Kongin kanssa, ja kaksikon välille kehittyi vahva yhteys. Hottle selvästi nautti roolistaan. Hän olikin melko huonon monsterileffan ainoa valonsäde.

Mitä tulee Godzillaan ja Kongiin, niin selväksi voittajaksi jyrää Kong, jolle oli yritetty rakentaa ihan aito ja oikea olemus, vaikka ikäväkseni täytyy todeta, että tuokin viritelmä jäi melko heikoksi.

Elokuvan Godzillaa voisi verrata ärjyvään muskelimieheen, jonka ainoa tehtävä on murskata ja tuhota kaikki, mikä liikkuu.

Odotin tätä elokuvaa ja sen näkemistä todella paljon, sillä trailerit lupailivat vauhdikasta menoa, mutta elokuva olikin valtava pettymys.

Elokuva alkaa kello 22.05.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima