Kategoriat
Elokuvat Kutonen TV

Kutosella tänään: Zero Dark Thirty

Oscar-voittaja Kathryn Bigelow’n ohjaama jännittävä toimintatrilleri kertoo kymmenen vuotta kestäneestä ihmisjahdista, jonka tuloksena Osama bin Laden löydettiin ja surmattiin.

Zero Dark Thirty on yksi viime vuosien parhaista draamoista. Se käsittelee Bin Ladenin löytymiseen ja kuolemaan liittyviä tapahtumia raadollisen aidolla ja julmalla tavalla. Tässä elokuvassa se onkin ainoa oikea tapa.

Elokuvassa pääosassa oleva Maya (Jessica Chastain) on todella mielenkiintoinen ja salaperäinen tuttavuus. Mielestäni Bigelow toimi aivan oikein, kun Mayan olemusta tai taustoja ei avattu katsojille. Chastain on myöhemmin kertonut, että hän ja ohjaaja rakensivat Mayalle taustatarinan, mutta se tehtiin vain Chastainin työn tueksi. Mayan hahmo perustuu olemassa olevaan CIA:n analyytikkoon, joka johti keskustiedustelupalvelun Bin Laden operaatiota.

Zero Dark Thirty päättyy todella dramaattisesti, kun Yhdysvaltain Naval Special Warfare Development Group (Seal Team Six) teki iskun Pakistaniin, jonka päätteeksi ryhmän operaattorit ampuivat Bin Ladenin.

Bigelow näki todella paljon vaivaa, jotta operaatio Neptune Spear kuvattaisiin kunnolla ja oikein. Täydellisyyden tavoittelu meni jopa niin pitkälle, että elokuvan tekijät yrittivät luoda oikeassa operaatiossa käytetyt erikoisvalmisteiset UH-60 Black Hawk helikopterit viimeistä yksityiskohtaa myöden. Asiasta nousi pieni kohu, koska kyseiset helikopterit olivat tuolloin salaisia.

Tämä loistava draama nähdään tänään Kutosella kello 21:00.

Trailer: Sony Pictures Entertainment

Teksti: Juho Kojima