Kategoriat
Artikkelit Hollywood

Kommentti: Hollywoodissa erilainen Halloween – ainakin, jos SAG-AFTRA saisi päättää

Nyt on ihan pakko kirjoittaa muutaman rivin lyhyt kommentti Hollywoodin lakkoilusta, sillä homma alkaa mennä ihan oikeasti oudoksi.

Hyvä yleisö nyt kannattaa valmistautua siihen, että ensi vuonna ei nähdä kovinkaan montaa uutta jenkkileffaa. Nyt alkaa näyttää siltä, että studioiden ja näyttelijöiden välit ovat täysin hajalla. SAG-AFTRA jakelee jäsenistölleen ohjeita Halloween pukeutumisesta.

SAG-AFTRA esitti toiveen, ettei liiton jäsenistö käyttäisi studioiden tuottamien elokuvien ja niiden hahmojen inspiroimia asuja. Toimimalla näin liitto toivoo, että jäsenistö osoittaisi yhtenäisyyttä.

Kaikki liiton jäsenet eivät kuitenkaan tunnu olevan samoilla linjoilla ammattiliittonsa kanssa. Esimerkiksi näyttelijä Mandy Moore esittää eriävän mielipiteensä.

-Oletteko tosissanne? Tämäkö on tärkeää? Liiton pitäisi neuvotella meille paras mahdollinen sopimus. Palatkaa neuvottelupöytään, Moore jyrisee.

Näyttää siltä, ettei Moore ole ainoa, joka arvostelee liittonsa toimia. Oma mielipiteeni on, että SAG-AFTRAN kannattaisi kuunnella jäsenistöään, sillä täytyy muistaa, että pohjimmiltaan kiistassa on kyse ihmisten toimeentulosta.

Moore on mielestäni täysin oikeassa siinä, että liiton kannattaisi keskittyä päätehtäväänsä, eli työehdoista neuvotteluun. Ymmärrän tietyllä tasolla myös SAG-AFTRAN toiminnan. Lakko on nyt ajautunut tilanteeseen, että jotain tarttis tehdä. Epäilen, että liiton julkaisun taustalla on aito halu herättää keskustelua vaikeasta tilanteesta, mutta tuollainen pukeutumiseen liittyvä ohjeistus näyttää ja tuntuu lähinnä vitsiltä, eikä nyt olen lakkotilanteen kannalta oikea hetki vitsailla.

Teksti: Juho Kojima