Kategoriat
Amazon Prime Elokuvat Klassikot Suoratoistopalvelut

Amazon Prime Video tarjoaa: WarGames – Sotaleikit

Kirjoitin muutama vuosi sitten valitusartikkelin siitä, miten huono suoratoistopalvelu Amazon Prime Video on. Nyt on tullut aika myöntää, että tilanne on kääntynyt hieman toiseen asentoon. En vieläkään ole palvelun suuri fani, mutta parannusta on tapahtunut varsinkin hieman vanhempien elokuvien saralla.

Meinasin tippua tuolistani, kun huomasin, että palveluun oli lisätty varsinainen kultakimpale.

Otetaan käsittelyyn 80-luvun nörttien kulttiklassikko Sotaleikit vuodelta 1983, jonka ohjasi John Badham. Elokuvan pääosissa nähdään Matthew Broderick ja Ally Sheedy. Tapahtumat sijoittuvat kotitietokoneiden alkuaikaan. Kaksi nuorta päättää hakkeroida erään yrityksen tietoverkon, jotta kaksikko pääsisi käsiksi uusimpiin peleihin. Broderickin esittämä David kuitenkin onnistuu sekoittamaan Yhdysvaltojen puolustushallinnon tietokoneet. Kaiken tuon lopputuloksena kolmas maailmansota uhkaa. David ja Ally Sheedin esittämä Jennifer päätyvät lopulta ilmapuolustuksen (NORAD) päämajaan, jossa omapäinen tietokone pitäisi sammuttaa, mutta miten.

Kuva elokuvasta WarGames.

Sotaleikit on todellinen aikansa tuote, joka leikittelee 80-luvun ”nykytekniikalla” mahtavalla tavalla, miikä ei jätä ainakaan minua kylmäksi. Elokuvasta tehdyssä dokumentissa kerrottiin, että oikean NORAD:n komentaja oli todella innostunut leffan ideasta, koska hän oli huolissaan ydinaseiden turvallisuudesta. Hän oli sitä mieltä, että tarinan kautta asia voitaisiin tuoda kansalaisten tietoon.

Tälle elokuvalle on annettava viisi tähteä.

Teksti: Juho Kojima