Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Trolls: Bändi koossa

Valmistaudu vauhdikkaaseen, suosikkihahmoja vilisevään ja sateenkaaren sävyissä säteilevään sukukokoukseen, kun DreamWorks Animationin musiikintäyteinen elokuvasarja saa upouuden osan Trolls: Bändi koossa.

Kokonaisen kahden elokuvan tosiystävyyden ja alituisen flirttailun jälkeen Poppy ja Risu ovat nyt virallisesti pari (#popsu)! Heidän tutustuessaan paremmin Poppylle paljastuu, että Risulla on salattu menneisyys. Risu on kuulunut Poppyn ihailemaan poikabändiin nimeltä BroZone, johon ovat kuuluneet myös Risun neljä veljeä: Floyd, John Dory, Spruce ja Clay. Risu oli tosin vielä pikkulapsi, kun BroZone hajosi, ja samalla hajosi myös perhe, joten sen koommin Risu ei ole veljiään nähnyt.

Mutta kun ilkeä poptähtikaksikko—Velvet ja Veeti—sieppaa Risun Floyd-veljen tämän laulutaitojen takia, Risu ja Poppy suuntaavat vauhdikkaalle ja tunteikkaalle matkalle saattaakseen veljeskatraan taas yhteen ja pelastaakseen Floydin popunholaan painumistakin pahemmalta kohtalolta.

Trolls Band Together, directed by Walt Dohrn. © 2023 DreamWorks Animation. All Rights Reserved.

Tämä leffa on yllättävän hyvin toimiva paketti. Ajattelin alussa, että nonniin kyseessä on kuitenkin joku lapsille suunnattu Hömppä, jossa tuskin on potkua.

Olin melkoisen väärässä, sillä kyseessä olikin elokuva, joka sai aikuisenkin ajattelemaan. Yleisön eteen tuotiinkin tarina, joka korosti perheen ja ystävyyden merkitystä. Parasta tässä kaikessa oli, ettei aihetta tuputettu, vaan se oli upotettu kerrontaan todella hienovaraisesti, ja viesti upposi katsojaan huomaamatta.

En voinut välttyä ajatukselta, että elokuvan tekijätiimi haikaili 90-luvun poikabändien perään, nimittäin valkokangas ja kaiuttimet täyttyivät kovan luokan nostalgiasta. Tekijöiden nuoruuden suosikkeihin taisivat kuulua ainakin Backstreet Boys ja ’N Sync. Aivan mahtavaa, sillä homma toimi täydellisesti.

Juuri tällaista sisältöä lapsille pitäisi tuottaa. Kaikilla on hauskaa, ja siinä samalla kohderyhmälle voi antaa ajateltavaa!

Ensi-ilta: 20.10.2023

Ikäraja: 7

Pituus: 92 min.

Ohjaus: Walt Dohrn

Käsikirjoitus: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Elizabeth Tippet