Kategoriat
Elokuvat TV

Tänään Livillä: Paluu

Ben (Oscar-ehdokas Lucas Hedges) palaa yllättäen kotiin eräänä jouluna ja vaikka hänen äitinsä Holly (Oscar-voittaja Julia Roberts) on riemuissaan, Holly tietää Benillä olevan ongelmia, jotka vaikuttavat koko perheeseen. Seuraavien 24 tunnin aikana Hollyn oma rohkeus – ja hänen perheensä tulevaisuus – punnitaan.

Elokuva keskittyy suurelta osin Benin ja Hollyn suhteeseen. Muu perhe jää pitkälti sivuosaan. Tämä ei todellakaan ole huono asia, sillä Hedges ja Roberts ovat rooleissaan loistavia. Ben todellakin haluaa palata perheensä luokse, mutta helppoa se ei ole, koska huumeet vetävät häntä edelleen puoleensa. Hedges eläytyy todella hyvin rooliinsa. Ben rakastaa perhettään ja on valmis tekemään kaikkensa, jotta he olisivat onnellisia. Toisaalta hän on hyvin itsekäs. Hänen elämänsä pyörii edelleen huumeiden ympärillä, vaikka hän haluaakin niistä eroon. Lucas Hedges löytää juuri oikean tasapainon näiden kahden persoonan välillä. Tämä ei ole helppoa.

Julia Roberts tekee todella hienoa työtä Hollyn roolissa. Holly tasapainoilee uusioperheensä ja Benin välillä. Julia Roberts oli aiemmin komedioihin keskittyvä tähti, joka tuntui aina näyttelevän tietyssä mielessä itseään. Tässä elokuvassa Roberts katoaa rooliinsa täysin, ja katsoja unohtaa nopeasti, että valkokankaalla on Roberts. Vanha totuus on, että äidin rakkaus lastaan kohtaan on jotain erityistä, tämäkin elokuva saa energiansa tuosta totuudesta. Julia Roberts näyttää, että hänestä löytyy draamaan tarvittavaa syvyyttä, eikä hän ole pelkästään kevyiden roolien nainen. Hollyn hahmossa kiteytyy jokaisen äidin huoli ja tuska, kun omalla lapsella ei ole kaikki hyvin. Siinä tunteessa on jotain hyvin raakaa ja alkukantaista voimaa.

Elokuvan lopussa tapahtuu asioita, jotka saivat vereni kiehumaan. Tämä johtui yksinkertaisesti siitä, että tiedän henkilökohtaisella tasolla, mihin aineiden käyttö voi johtaa, sillä menetin oman veljeni huumeiden takia Asiat eivät aina pääty samalla tavalla kuin elokuvissa.

Elokuva alkaa kello 21.00

Trailer: Cinemanse Films

Teksti: Juho Kojima